Почна се!

Бъдещето на автомобила

Re: Почна се!

Мнениеот turin » Нед Сеп 15, 2013 9:13 pm

[quote="Владислав"]
Адски добра сглобка, абсолютно ми напомня Лотус - и като усещане за качество, и като всичко.
[/quote]

Аз само защото втори път в темата се каза "Лотус" – нали имаш предвид Модел С, а не роудстъра? Понеже Tesla Roadster е базиран на Lotus, иначе Model S си е чисто и изцяло разработка на Tesla. Аз само да уточня де. ;)
Аватар
turin
Майстор
Майстор

Мнениеот kamen » Нед Сеп 15, 2013 9:51 pm

"скучната масовка" 

Качих се днес в една "Приус+"...Бяха наредили в мола разни коли,та си "премерих" няколко. ;)Външен вид на всичките Тойоти-добър,но не е като да не сме виждали.Вътре... :scratch:Ако бяха спестили малко от допълнителни обеми,може би щяха да са доста по-просторни коли.Вторият ред седалки на "Приус" явно са правени за дребни хора,защото на мен подглавникът в най-ниска позиция ми опря между плешките.А на най-задният ред трудно биха се събрали деца,надхвърлили 5 години. :shok:Само на предните седалки има повечко място,ако не броим подлакътникът,под който има кутия за дребни вещи,обаче би трябвало да се нарича подмишник.На мен ми опря там.Таблото вече не изглежда шантаво.Само скоростното лостченце ми се хареса."Корола"-та и "Аурис"-а бяха доста по-добре,но с тези почти отвесни табла направо ме разбиха.Много по-удобно и просторно се почувствах в Хюндай" и30,като усещането при слизане и качване е почти като във ван.Даже Хюндай и20 ми се видя просторен в сравнение с Тойотите.Дачия при моделите МПВ и Лоджи значително са подобрили качеството и вече не изглеждат като набързо събрани.Вярно,че ставаше дума за върховите модификации,но пък и цената е повече от 1/4 по-ниска.Рено Каптур няма да го коментирам.Само мога да кажа,че и за него си има хора.
Видях и Ягуар еФ-тайп... :)Готина колица. :biggrin:
Като цяло,явно всички нови коли са създадени от танкисти за танкисти.Кемафът е на почит. 
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Вто Ное 18, 2014 6:23 pm

Бутам го тук,защото не ми се захваща нова тема.
Статията първоначално предизвика в мен едно голямо "Ъ!?",а после "Брях!:
http://www.investor.bg/novini/444/a/audi-syzdava-dizel-ot-voda-vyzduh-i-zelena-elektroenergiia-183922/
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Чет Ное 20, 2014 11:55 am

"Зелена" или не, енергията струва пари. Не казват колко поглъщат за да произведат това мижаво количество.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот vesi4 » Чет Ное 20, 2014 3:11 pm

И аз за цената на този дизел щях да пиша.  Интересно ми беше колко ел. енергия отива за производство на един литър гориво, но и в офицялната страница, която намерих няма никакви цифри.
Като цяло ми се струва, че европейците не могат да изкарат технологиите от лабораториите и да направят нещо полезно и икономически значимо с тях.  Може и да бъркам, но единствено се сещам за вятърните перки и  ядрените реактори, които обаче са  субсидирани от правителствата.  При автомобилите нищо интересно, електрониката и там зле. Нокиа приключиха с телефоните, фирмите за соларни панели почнаха да фалират, Мерцедес затвориха завода за батерии Li-Tec. Май ще им е по-евтино да си ги купуват наготово от Азия. Наскоро четох интервю с некакъв дето се хвали че неговата компания за батерии била номер едно в Германия и била в топ 50 в света.  Аз даже не предполагах че има 50 компании за батерии в света. Сигурно купуват батерии от Алибаба.ком и ги пакетират в някой гараж в Германия. :biggrin:
Последна промяна vesi4 на Чет Ное 20, 2014 3:19 pm, променена общо 1 път
И на върха на пирамидата, строена от „робите на труда“, седят самодоволно фараоните от старто „царство“.....
Аватар
vesi4
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Yossarian » Чет Ное 20, 2014 4:12 pm

Eнергията колкото и да струва, май не се сещам някой да е спрял да я ползва. За директното правене на дизел от въздух и вода определено трябва много енергия, термодинамиката няма как да се избегне. Преди 4-ри години показаха, че директния синтез е възможен - тогава ползваха параболично огледало. Сега има пилотна инсталация за 160 литра на ден. Положителното в случая, е че след инсталирането и тя произвежда напълно независимо от външни източници, а употребата на горивото е неутрална от към СО2 емисии.
Yossarian

Мнениеот kamen » Пет Дек 05, 2014 8:11 pm

Ревизия на мнението ми-днес видях Тесла модел"S" P85 :)Направо не повярвах!Истинска,червена,със старозагорска регистрация,неправилно паркирана в района на сладкарница "Неделя"(заарската)...Имах не повече от две минути да я разгледам,(бързах да взема от училище Насето)-дисплея на централната конзола е наистина огромен,иначе си е обикновен седан от горния среден клас.
Съдейки по последните букви на табелата е купена тази година,най-вероятно началото на есента или е съвсем прясна.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот vesi4 » Съб Дек 06, 2014 10:12 am

[quote="kamen"]
Ревизия на мнението ми-днес видях Тесла модел"S" P85 :)Направо не повярвах!Истинска,червена,със старозагорска регистрация,неправилно паркирана в района на сладкарница "Неделя"(заарската)...Имах не повече от две минути да я разгледам,(бързах да взема от училище Насето)-дисплея на централната конзола е наистина огромен,иначе си е обикновен седан от горния среден клас.
Съдейки по последните букви на табелата е купена тази година,най-вероятно началото на есента или е съвсем прясна.
[/quote]
Ако е новозакупена явно е от последните произведени бройки от тази версия (P85.) Вместо нея вече е новата версия - P85D - 4X4, 700к.с., 0-100 за 3.4сек., 30км по-голям пробег с едно зареждане. 
Последна промяна vesi4 на Съб Дек 06, 2014 10:21 am, променена общо 1 път
И на върха на пирамидата, строена от „робите на труда“, седят самодоволно фараоните от старто „царство“.....
Аватар
vesi4
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Нед Дек 07, 2014 9:44 am

Оказа се,че е купено през лятото-наистина стария модел.Но пак си е изненада,обикновено българите с толкова пари(особено младежи под 30-те,доколкото разбрах) купуват я Ауди,я БМВ.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Нед Дек 07, 2014 12:05 pm

[quote="kamen"]
Но пак си е изненада,обикновено българите с толкова пари(особено младежи под 30-те,доколкото разбрах) купуват я Ауди,я БМВ.
[/quote]

Е, поне е паркирал неправилно, млад е, ще се научи
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Нед Дек 07, 2014 10:52 pm

[quote="Смоки"]
[quote="kamen"]
Но пак си е изненада,обикновено българите с толкова пари(особено младежи под 30-те,доколкото разбрах) купуват я Ауди,я БМВ.
[/quote]

Е, поне е паркирал неправилно, млад е, ще се научи
[/quote]

Със скъпа кола е правилно да се паркира неправилно, инак може си помислят да си някой мухльо.  :)
... "Всичко,що е технически оправдано,е красиво"-Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Пон Дек 08, 2014 2:46 am

За България и Русия бих казал, че си абсолютно прав. В десятката си........
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот kamen » Сря Яну 14, 2015 9:37 pm

И нова придобивка в Зарата-Нисан Лийф(LEAF). :)Притежание на собственик на заложна/и къща/и.Бях ходил до личния си лекар,а Нисана беше спрян в (на практика)съседния двор.Загледах се после по-сериозно,но някакъв взе да се бъзика с момичето от заложната къща и влязох да поразпитам.Бил на приятеля и,редовно пътували от едно близко село(ама само 130км. максимален пробег),та приятелят и бил решил да купува скоро Тесла.Очаквах Лийфа да е доста по-малка кола,а си се оказа напълно нормален хечбек от средния клас.Не можа момичето да ми каже някакви подробности,само разбрах,че и то е възхитено от колата.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Сря Фев 11, 2015 6:54 pm

Някак си замря работата. :scratch:.Чета,че Фолкваген вече имат плъг-ин хибриди,способни да изминават до 50км.,обаче освен Тесла,сякаш няма никой,който да направи масов електромобил(какво стана с БМВ и3,и8),а първопроходеца Приус все още се задоволява с 2-3км.Разочарован съм.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Cris » Сря Фев 11, 2015 7:22 pm

Чакат батерии  :biggrin: Нали уж се беше появило  нещо за графенов акумулатор http://www.theguardian.com/sustainable-business/breakthrough-batteries-lithium-sulphur-graphene
Cris
Майстор
Майстор

Предишна

Назад към Автомобилни новости