Колата е с ксенон на късите но лупите не се местят. Или поне при пускане на дълги не се вижда да се променя светенето. И аз видял, че тя е с ксенон викам си: "е ся вече ще карам кола с добри фарове". Нанайсе феродо. Абе свечери се, вижда се че свети нещо си.. ама някак си даже на ситроена са по-силни. Ъ?! Дори по пътя наобратно насмалко да отнеса една голяма сърна седяща до пътя..
На следващия ден, първо спрях в паркинга на магазина и подходих техничарско:
снимка на снопа на стената.. Не вдянах и защо има тоя бластер на десния фар ама.. такова беше
И технически замерено (много малко.. отправна част)
Та чуденката бе - дали да са Osram Laser които на книга са с 25% по силни и много по-ярки. Обаче те са с една година гаранция. За това взех нормален ОоооСрам. Пак 3200лумена, 4300 Келвина.. Те вече са с 4 години гаранция.
След подмяната, първо слязох пак в мазата да сравня:
Разбира се, това което камерата записва не е с окото което се вижда но все пак може да се добие представа някаква.
След това подходих пак по научно му със замерване:
Цифрите не лъжат. И резултата определено си бе в полза на новите. И като резултат на "полеви условия"
И отново, това което се вижда на снимката.. е в пъти по-неясно от реално което виждаш с очите си..
До тук какво мога да обобщя:
Плюс за мен:
- за размера си, купето е просторно
- огледалата са идеално големи и се паркира лесно
- електрически усилвател на волана
- много място за багаж
- прилична маневреност
- за обема си мотора тегли приятно и разхода от 4,5 (само извънградско) са добра комбинация
- окачването е умерено твърдо , по скоро балансирано но.. твърдичко
- тази кола специално има повечко "екстри"
- кабелите към вратите, под таблото и организацията са приятно подредени
- филтъра на купето е преди вентилатора(ей браво им за това) и е на много удобно място зад жабката. Ама наистина мега удобно. Не трябват инструменти за смяната!
- като за дизел, мотора на място и ниски обороти е приемливо тих. Дори на място е учудващо тих за дизел
- ръчно местене на седалките, и ръчна ръчна

В смисъл не е с копче и мотори
- материалите са приятни на допир
- окачването е многораменно отзад / балансирано
- фабрично тонирани задни стъкла
Минуси за мен:
- колата е ниска. И от земята и като цяло. Ако е по-възрастен водача ще е предизвикателство влизане и излизане
- натовариш ли я.. и ще клекне.. и няма да стане и да омекне като цетко..
- седалките са твърди. Много твърди. Сравнение със ситроена е ... като голф. Е, то така или иначе е точно в класа на голфа
- дрънчи на тенекия. Не че съм очаквал нещо особено, но яко са опестили изолация тия дръпнаните сякаш са щели да обеднеят. Шума от гумите в асфалта, мотора.. на дълъг път изморяват
- защо мътните ги взели им трябва атоматично да решава колко е тъмно навън че да ми активират неща. Значи, през деня всети да ми извади очите таблото. Намалих го, и като стана тъмно навън (според нея) и тя мина на нощен режим и стана ептен тъмно.. Че айде пък нагоре да стане по-ярко. Ръца пръца..
- камера за заден ход която единствено ще помогне ако закачаш ремърке с теглича.За нищо друго не става, а вечерно време хем не се вижда на нея, хем екрана ти светва с очите.
- доста неадекватен климатик. Ако например навън е 12 а в колата нагласено 20. Започва с духане на хладен въздух. А не би трябвало. Или ако карам с над 80 и е нагласен климатроника реално не от вентилаторите а от влизащият въздух в купето прави хладна въздушна струя. Ако е като на старите , мръднеш плъзгача където искаш и си готов.. Тука чакаш Жен Хиен каквото ти е програмирал..
До тук предни спирачки са обслужени, маслото на мотора и кутията сменени, филтрите - август тази година, мотора е с верига..
Ако се сетя по-сетне нещо ще спомена.