Лев4о написа:Нещо такова ли?
http://smartsspace.com/2017/10/19/the-9 ... machine/2/

еха.. Това добре. Значи пак сме в играта..

longgo написа:За ABS може и до 100С да стигнеш за масата.
Също така тя се свива доста за това обезателно с brim на основата.Но това си то разбрал. Отделно, проблем е че китайските ролки дори да са купени от един и същ производител може да искат малко донагаждане за всяка отделна.
За подвеждане на материала, аз забелязах че ако отрежеш под 45градуса или малко по-малко края, доста по-лесно се нанизва през водача.
Всъщност, метода с разреденото лепило и шткурката работи и за стъклото. Ако искаш опитай.Залепва доста добре.
![]()
Кой софт ползваш за подготвяне? Cura(eгати името), Slic3r, Simplify 3D. Последния е платен но го има в рутракера с лекарство. Проблем донякъде е да започнеш с базовите настройки освен ако не намериш в нета XML файл.
Иначе, цената му е малко височка като за принтер софтуер
Нещо което още не мога да намеря решение а и в нета няма много е за това какъв метод за подпори работи най-добре.
За сега аз си ги правя като ползвам линии с размер отвора на дюзата или 0.4мм.С презумция да се чупят и премахват лесно.
Ползвам Cura и за сега съм доволен от доста от настройките му и как се справя

prius06 написа:...Аз дори вече видя ли брима да изглежда рехав, зарязвам печата, нивелирам и започвам отново, иначе е почти гарантирано, че ще се отлепи...

longgo написа:...А! И ако обезмаслиш добре преди печат (подходящ препарат) пак ли не залепва?

prius06 написа:В момента правя нов опит с raft, ще докладвам резултата малко по-късно...

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта