Реших да си купя въздушна пушка и след известно ровене по интернет се спрях на Crosman Vantage NP.
В продължение на три дни се опитвах да си я поръчам, но накрая все ми се появяваше съобщение, че този продукт не може да се изпрати до моя пощенски код. Така и не разбрах, точно какви са ограниченията, но лекът се оказа сравнително елементартен. Поръчах пушката от Walmart с доставка до най-близкия техен магазин в Indiana. Аз живея в Illinois но този магазин ми е на 45 минути каране, та покупката е свързана с известно неудобство, но не е болка за умиране.
Основната причина да отворя темата, обаче, не е толкова самата покупка, колкото намерението ми да си направя стрелбище в мазето. Аз имах една детска пушка преди, за която бах сковал една мишена, но с нея има известно проблеми. Първо старата мишена беше много голяма и второ новата пушка вероятно ще я пробива.
Новата мишена ще е монтирана в една ниша в мазето, която е висока около метър и основата и е на височина около 1,4 м (в дясната страна на картинката.) Тук подобни ниши са известни като crawling space. Мишената ще е в дъното на тази ниша, което ще позволява стрелба от около 10 метра.
Основният елемент на мишената е куршумо-уловителя (зелен на картинката), който засега мисля да я скова от дървени плоскости, като диагонално ще монтирам една стара метална плоча от грил с дебелина около 0,5 см. Оловните куршумчета ще се отбиват от плочата и ще падат в основата на въпросната кутия. Надявам се че при удара ще загубят достатъчно енергия и няма да излизат от кутията.
На тавана на нишата мисля да инсталирам нещо като простор с две макари, по който да мога да инсталирам нови мишени, след като старите се надупчат.
Ще се радвам, ако споделите съветите си.