Четец за електронни книги?

Приказки за каквото си искате

Re: Четец за електронни книги?

Мнениеот Zois » Сря Апр 02, 2014 9:58 pm

Смоки благодаря. И на мен Kobo Glo ми допада.
Мисля направо да поръчам ето този.
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот sawaster » Нед Апр 13, 2014 6:50 pm

Не мисля, че четец с подсветка е добър избор. По-добре си вземи таблет, ако държиш на подсветката. Има програми, които ти го превръщат почти в четец, а през останалото време можеш да си го ползваш за друго. Четеца е такъв, защото е просто една електронна книга и нищо повече. Страничната светлина не ти уморява очите, а тази която идва срещу тях ги мори. За Кобо нищо не мога да кажа, но на дъщерята купих най-обикновен Киндъл и сме супер доволни, както и аз от моя Тоуч. Абсолютно никакви забележки, относно двата модела. Перфектна работа и изработка. Бих ги препоръчал на всеки, който обича да чете.  :good:
Аватар
sawaster
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Zois » Нед Апр 13, 2014 10:11 pm

Таблет си имаме, и по-точно два. Но дъщерята иска четец, понеше е по-лек, по-удобен за четене и батерията издържа безкрайно много.
А подсветката е просто допълнителна екстра, която се изключва, при нормална светлина.
Както и да е, вече е поръчан, чакаме го да дойде.
Понеже нямаме опит с електронни четци, доверих се изцяло на препоръката на Смоки и не мисля, че съм сбъркал.
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Zois » Чет Май 08, 2014 1:56 pm

Само да докладвам, че от няколко дни получихме четеца, Kobo Glo. Дъщерята много го хареса и е повече от доволна. И на мен ми допада.
Смоки благодаря още веднъж за препоръката.
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Смоки » Чет Май 08, 2014 4:59 pm

[quote="Zois"]
Само да докладвам, че от няколко дни получихме четеца, Kobo Glo. Дъщерята много го хареса и е повече от доволна. И на мен ми допада.
[/quote]

Честито!  :drinks:
Аз пък чакам сега някой да се сети да направи нещо като Kobo mini, но с подсветка като glo. Пробвах минито и се оказа, че 5-инчовия дисплей е много удобен - достатъчно е голям за четене, а в същото време самото устройство е много по-компактно и удобно от голямото.
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Лев4о » Чет Май 08, 2014 5:52 pm

[quote="Смоки"]
[quote="Zois"]
[/quote]

Аз пък чакам сега някой да се сети да направи нещо като Kobo mini, но с подсветка като glo. Пробвах минито и се оказа, че 5-инчовия дисплей е много удобен - достатъчно е голям за четене, а в същото време самото устройство е много по-компактно и удобно от голямото.
[/quote]
Някой да подскаже на братята китайци  :pleasnatry:
Аватар
Лев4о
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Чет Май 08, 2014 6:46 pm

[quote="Лев4о"]
[quote="Смоки"]
[quote="Zois"]
[/quote]

[/quote]
Някой да подскаже на братята китайци  :pleasnatry:
[/quote]

Е не, не ща китайско и по дизайн. Стига ми дето ги прават там. :nea:
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Kibik » Пет Яну 02, 2015 1:45 pm

Отдавна имам електронен четец Sony PRS-505, но не съм го ползвал. Сега реших да си поиграя, да вкарам няколко книги, да го ползвам по време на полета до БГ...т.е. ще го ползвам за убиване на времето.
Има разни сайтове за безплатни книги, от сорта на Читанка, но на пръв поглед са повече за класика. Имам предвид, че не видях съвременни БГ автори за романи/разкази/повести... Да не би съвременните да са платени?
Тук има хора напред с материала, та дайте такива сайтове ако има.
Аватар
Kibik
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Yossarian » Пет Яну 02, 2015 2:05 pm

Читанката е сайт, в който всичко е на доброволни начала / обработка на книгите и хостинг. Преди време имаше доста повече български автори, но много от тях пожелаха произведенията им да се свалят от сайта. По принцип Читанка не качава книги преди да е изтекъл 5 годишен срок от първото им издаване на български.
Yossarian

Мнениеот Смоки » Пет Яну 02, 2015 2:46 pm

Българите са купили 13.5 милиона книги през 2014 г. http://www.segabg.com/article.php?sid=2015010100019985011,
на обща стойност 90 млн лв., което е 10% увеличение спрямо предишната година. С това смятам, че се изчерпва дискусията за "вредата" от свободно достъпната литература в Интернет. :biggrin:
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Kibik » Пет Яну 02, 2015 3:17 pm

[quote="Yossarian"]
Читанката е сайт, в който всичко е на доброволни начала / обработка на книгите и хостинг. Преди време имаше доста повече български автори, но много от тях пожелаха произведенията им да се свалят от сайта.
[/quote]
Ами вътре да им е, така може да останат никому неизвестни... Няма да загубят много ако ги пускат и електронни, все още четящите ел. книги не са толкова много.
То безплатен обяд няма..., ама книги може и да има. :)
Аватар
Kibik
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Kibik » Вто Дек 07, 2021 4:47 pm

Ехее, темата е умряла преди 5-6 години и като търсех нещо с Гугъла ми попадна ...
Таа, Сонито ми си работи, бях донесъл на сестра ми друго такова, но то се повреди.
Попадна ми повреден дърт четец, вероятно от Германия, поправих го и работи, добра батерия, но е куча марка ( e-book EB-12b на Jay-tech), дори с Гугъл не намирам нищо...
Няма кирилица. Кирилицата я показва или с въпросителни или на китайски...
Почетох темата, но се коментира повече кое/какво от къде да се купи, а и киндълите си имат кирилица.
Съществува ли въобще начин да се кирилизира такова устройство, само за книгите, менюто не ме интересува?
Аватар
Kibik
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Сря Дек 08, 2021 8:03 pm

Ако няма меню с избор на език или кодировка на шрифтовете, безнадеждна работа. Всичко е вероятно в програмната флаш памет.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Kibik » Сря Дек 08, 2021 8:26 pm

Dragonfly написа:Ако няма меню с избор на език или кодировка на шрифтовете, безнадеждна работа. Всичко е вероятно в програмната флаш памет.

Има езици, но сменя на менюто, а и няма български/руски...
Кодировки/шрифтове няма.
Аватар
Kibik
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Пет Дек 10, 2021 12:51 am

https://www.kaldata.com/forums/topic/30 ... ok-reader/

Е тук са ти отговорили като гледам.. Аз също щях да ти пиша това за калибре-то. Мега яка програмка. Иначе, дори и новия киндъл чете само моби формат и то такъв без авторски права. Уви, самият киндъл макар и хубав не е така отворен като четците на КОБО. Нещо КОБО аура или не помня какво бе (скорошeн модел) чете всичко наред и няма нужда да конвертираш нищо.
За PDF, няма грам смисъл да минаваш през него. Просто виж на четеца кой от книжните формати му се отразява най-добре, кодирай в него и газ. Нормално, ако няма кирилица (буквално) то би трябвало да чете UTF-8.
CP1252 или Cyrilic ANSI е точно това което ако не е заложено ще ти генерира шлюкавица.
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

ПредишнаСледваща

Назад към На лафче