Електромобилите имат ли мигачи?

Приказки за каквото си искате

Електромобилите имат ли мигачи?

Мнениеот Лев4о » Съб Фев 17, 2024 2:39 pm

Глупав въпрос, знам! Но от известно време ми се случва всеки ден да карам след електромобили. И нито един от тях не включва мигач при завиване, изпреварване или друга маневра. Дали не е особеност на превозното средство? Чак толкова еднакво поведение на задкормилните устройства ми изглежда нереално.
Поздрави, колеги, и нека бъдем толерантни на пътя!
Аватар
Лев4о
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Електромобилите имат ли мигачи?

Мнениеот Пачо » Съб Фев 17, 2024 4:01 pm

Преди десетина години на обяд с приятел обсъждахме същото поведение но на собствениците на приуси. Стигнахме до заключени че за да си собственик на такъв автомобил трябва да си човек на спонтанните решения. Съответно хората съвсем спонтанно решават в коя посока ще тръгнат и не им остава време да дадат мигач.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Лев4о » Съб Фев 17, 2024 5:26 pm

Вероятно си прав, но пък толкова да не им пука за околните не е нормално. Ако някой кара пред такъв водач като опушена пчела, дали ще му е приятно?
Аватар
Лев4о
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Нед Фев 18, 2024 12:16 am

Разбира се, че имат пътепоказатели.. Просто тия в електричката са:
- предишни собственици на BMW..
- новоизлюпени гъзари, смятащи че колата им ще пести енергия ако не ги пускат..
- или си карал често зад ТЕСЛА 3. А там гениалните счетоводители на свети Мъск са решили че едно лостче е вече твърде много и скъпо, та за това поставиха управлението на мигачите на бутони чрез докосване на волана..

Ако са различни марки и модели аз бих заложил на балкански манталитет и електромер :biggrin:

И като добвка, нещо на което вероятно вече сте попадали - тесла се кани да пусне "достъпна" електричка около 25 000$ и за да пестят от разходи се канят да я пуснат без.. педали и волан. :shok: :biggrin: Предполагам волана ще е "опция" която се доплаща, ама като погледнеш брошурата ще пише : "само сега започваме от..."
Не знам за тест драйв, от къщи ли трябва да си носиш такива..

Освен, че не слагат на модел 3 и Y свястна оснва (грунд) та като треснеш вратата и току падне боята, ами сега и това.
Аз предлагам да я пращат в разглобено състояние (като моторите едно време в сандък). Вътре една брошурка като тези на ИКЕА и купона ще е още по пълен.
А предвид фуги и не напаснати панели, има шанс бъдещият собственик да я събере и по-добре
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към На лафче