Правила на форума - моля, прочетете ги!

За добро поведение

Правила на форума - моля, прочетете ги!

Мнениеот Владислав » Вто Мар 11, 2008 12:14 pm

Здравейте и добре дошли в нашия форум! Моля, прочетете тези редове – те ще са ви полезни!

За форума

Форумът на BGdriver.org е с обща автомобилна насоченост. Тук можете да дискутирате всичко, свързано с автомобилите и използването им: технически въпроси, помощ при избор на автомобил, при повреда, съвети за поддръжка, трафик и регулирането му, авто-администрация и още много други въпроси от света на автомобилите и автомобилния транспорт. Както във всеки дискусионен форум, обединяващ хора със сходни интереси, една немалка част от хората, пишещи тук, се познават лично. Други – не. Но общото за всички е спазването на традиционната за това място атмосфера на добронамереност, толерантност и отзивчивост. Надяваме се искрено, че времето, прекарано тук, ще бъде полезно и приятно както за вас, така и за всички останали участници в този автомобилен форум.

Правила

От екипа на форума сме се постарали и ще се стараем и занапред участието ви тук да е приятно за всички. А това никак не е трудно – за това допринасят всички, пишещи в него. Либералността е наше кредо, а ограниченията  са сведени до спазването на няколко много прости (и общоприети) правила, които сме описали накратко:

    1. Не използвайте обидни реплики, епитети и каквото и да било, съзнателно обиждащо този, към когото е насочено! Всички сме хора и имаме нерви, но е добре да им намерим други « отдушници », а не да ги прехвърляме на гърба на други хора.

    2. Не спамете форума – спаменето е виртуалната форма на замърсяването! А всички обичаме да ни е чисто и подредено.

    3. Не пускайте обяви в стил « продавам » или « купувам »! Има много специализирани сайтове за тази цел, където обявата ви ще се радва на много по-голям интерес.

    4. Не публикувайте материали с откровено расистко, религиозно-фундаменталистко или порнографско съдържание, били те графични, текстови, звукови или други!

    5. Избягвайте писането с главни букви – във виртуалното общуване това се приема за крещене! Ударението върху някои думи или дори цели фрази посредством изписването им с главни букви е съвсем приемливо.

    6. Пишете на кирилица – това е официалната азбука на нашия език! Писането на него на латиница е като да отвинтваш метрова гайка с цолов ключ. Понякога става, ама не е мераклийска работа!

Системното неспазване на изброените правила оставя лошо впечатление за вас в очите на останалите участници във форума, превръщане на форума в нелицеприятно място, а в някои случаи (като точка 1 например) ги и обижда. Това ще бъде повод за предупреждение от страна на екипа, а при несъобразяване с предупреждението – по-строги мерки.

Препоръки

Дългогодишният ни опит с форуми с автомобилна (и не само) тематика показва, че качеството на дискусиите се подобрява значително ако:

    1. При успешно решаване на проблем, който е бил дискутиран във форума, се дава отчет за решението на проблема. Това обогатява всички нас, които следим този форум.

    2. При описването на даден проблем се дава възможно най-пълна информация за модела на автомобила, годината на производство, типа двигател и т.н.

    3. Темите, които публикувате, са публикувани в раздела на форума, отговарящ най-точно на тематиката им.

    4. Споменавате (когато е възможно, разбира се) източника на информацията, която публикувате. Например – давайте линк към интернет-сайт, в който сте прочели това, което преразказвате.

    5. Не цитирате дълги постинги на свои колеги тук, а само част от текста в тях, който репликирате. Не включвайте в цитатите снимки и схеми публикувани по-горе в темата. Правилното използване на цитати прави дискусията по-лесна за четене и намалява трафика.

    6. При цитиране на текст на чужд език, по възможност под него добавяте превод или поне кратко резюме на написаното в него.

    7. Опитвайте се да спазвате правилата за правописа в българския език! Те не са чак толкова сложни, а като се спазват, текстът става по-ясен и приятен за четене. Ако сте позабравили някои по-тънки моменти, можете да си ги припомните в тази тема.


Спазването на тези препоръки не е задължително (за разлика от правилата за поведение тук), но ще съдейства за подобряването на качеството на форума.

Желаем ви много усмивки и приятни (пък и полезни) дискусии във форума ни!

От екипа на BGdriver.org
Последна промяна Владислав на Чет Мар 04, 2010 11:39 am, променена общо 1 път
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 8127
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 8:29 pm
Местоположение: Швейцария

Назад към Правила на форума

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

placeholder