Шкода Фабия 1,4 бензин,75 к.с.?

За хората, пътищата и автомобилите

Шкода Фабия 1,4 бензин,75 к.с.?

Мнениеот kamen » Пон Апр 08, 2024 2:33 pm

Харесал съм две такива комбита.Едното е 2006,другото 2008( фейслифта).
Това от 06-та е със сажди в аспуха.
Мнения?
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Шкода Фабия 1,4 бензин,75 к.с.?

Мнениеот Пачо » Вто Апр 09, 2024 1:46 pm

Нямам опит с колата, но гледах няколко комбита от тоя модел когато търсех кола за майка ми. Много практична ми се стори, но всички на които попадах сякаш бяха вземани без пари от чужбински гробници - тежка амортизация на интериора, изгорели от слънце гумени лайсни и уплътнения, централно заключване работи само на две три врати, някое елстъкло не работи, климатикът "трябва само да се напълни" .... Отказах се щото на нито една добра не попаднах и реших че като цяло старостта не им понася.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Сря Апр 10, 2024 12:10 pm

Като външен вид са добре,а този двигател все още е от ремонтопригодните,без да иска "милионьъх альъх роз",та се надявам да не ме кара да скачам от портмонето много-много.
Ако беше за мен,Форко би ме изкарал още 5-6 години,но няма как-порасна ми момчето,ще му трябва кола да вози мацките.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Чет Апр 11, 2024 4:45 pm

То и аз попаднах на гробница.Външен и вътрешен вид много добре,на компютъра-датчик колянов вал,ламбда сонда,още не знам к'во си там...20 сантиметра пътна проба...Ми и съединителят заминал.
Имаше още една,на която и бях хвърлил око,ама и собственикът заминал...Останах с чувството,че хич не иска да си продава колите.А имаше поне 100 000лв.затворени в двора.Някакъв грубиян,явно очакваше да му хвърля една пачка,пък да се оправям.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Пет Апр 12, 2024 12:15 am

Че те в повечето случаи са такива нашите "автопродавци". Или автомерзавци. Ясно, че за всеки влак и професия си има мераклии ама това тяхното е малко прекалено вече.
Има сервизи и бояджийници които това им е работата - да напудрят кочината за да я набутат някой. Смениш първото масло, то измие добавките и бензиновата бангия се разтрака като трактор. После половин лопата кит тук там, тя пък била халосана та я поразпънали малко..
Познат работеше дълго време в Италия. И той ми е разправял за наши автовози по моргите да събират "нов внос".. А пък и в момента европа се пообра от към кранти, пък и бая заминават за Африка та втора ръка пазара хич не е толкова чак вече пълен при все че същите "търговци" обикалят и от другите бивши соц страни. А има и другия фактор : ако колата е в добро състояние тамошният продавач я е натоварил вече и нашия ако я вземе няма продаване пък и аок обяви релните километри ептен..
Ако с разходя из обявите, моментално ми е правило впечатление един интересен момент - коли на 3-4 години примерно са на 150 - 240 000км и нагоре, а над 10 или 12 са все около 120 - 150 000км. Щото на новите не е вече така лесно да ръчкаш и да връщаш.. И цените на са хич ниски. И вероятно изхода е или ти да идеш някъде навън и да видиш обяви или в другия случай някой който вкарва по една две коли на месец и ги кара на собствен ход.
Шкодето що си мисля е май по-широчко и голямо поло с чешка емблема, но не е лошо. Мен лично ми е малко дървено вътре но колкото по-простичко, по-малко главоболия..

Eй ти едно на реални километри: https://www.nettiauto.com/en/skoda/fabia/14177237
И нещо по-старичко..: https://www.nettiauto.com/en/skoda/fabia/14198021

Успех в търсенето!
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пет Апр 12, 2024 9:55 am

kamen написа:Като външен вид са добре,а този двигател все още е от ремонтопригодните,без да иска "милионьъх альъх роз",та се надявам да не ме кара да скачам от портмонето много-много.
Ако беше за мен,Форко би ме изкарал още 5-6 години,но няма как-порасна ми момчето,ще му трябва кола да вози мацките.

Аз само не разбрах защо искаш да тормозиш детето - да вози мацки в комби... :shok:
Ако няма да е купе или кабрио, нека е поне хечбек... :)
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Вто Апр 16, 2024 7:08 pm

Е,търсенето на Фабия приключи с...Голф.Все още не сме я взели,но стиснахме ръцете и чакаме бащата на продавача да се възстанови от операция.
2.0,оригинално с метан(заводско),но изтръгната и поставена газова,2005г.,116к.с.,комби.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Чет Апр 18, 2024 7:41 am

kamen написа:Е,търсенето на Фабия приключи с...Голф.Все още не сме я взели,но стиснахме ръцете и чакаме бащата на продавача да се възстанови от операция.
2.0,оригинално с метан(заводско),но изтръгната и поставена газова,2005г.,116к.с.,комби.

Честито на синковеца! Много безаварийни километри и хубави емоции желая!
Страхотна 1-ва кола за младеж, че и на газчица - ще остават парички и за дискотека! :biggrin:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Чет Апр 18, 2024 7:35 pm

Благодаря!
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към Обща дискусия