Сега си имаме по два с жената.

Попълнението е C3 от 2007 зима, 1.4i (90 коня) sensodrive (разбирай 5 ск. робот, ма с пера на волана!

Климатроник, автоматични фарове, парктроник, CD, хладилна жабка и летни джанти... и май това е...
Щях да кача снимки от обявата, но токущо е свалена... (пазя си ги на домашния PC)
Купена e ноември 2007 от СФА, държана в гараж, карана от жена, на 62,500 км реални (гороублянски приказки ви разправям нали?

Аз дето си мислех, че съм педантичен, ма тази жена пази от офертата до договора (ех да беше потенциално ретро таз кола) и всички фактури от ситроен - само там я е карала, дори и за смяна на гуми!

Зимните като ми ги даваше - бяха завити в найлони и подпрени на стената.
В шишенцето е малко боя с цвета на колата:
Това е вътре в папката:
И единствената снимка която намерих, че съм чатнал:
Салона също е много запазен.
Сега, отвън изглежда добре, но като се вгледаш доста е забърсвана и правена (пак в СФА, ама да ви кажа, не много добре), но с моята жена решихме, че това не ни приснява.
Поддържана е доста педантично (съдейки по фактурите) - на 10-тата година е сменян ангренаж, нищо, че няма километрите за смяна, сменяни са още преди пружини (пишеше в нета, че ги чупят често), съединител и биалетки... това ми се видяха по-сериозните интервенции. Няколко фактури бяха и само тест драйв - продавачката каза - аз съм жена и исках колата да ми е надеждна! Сменя я защото е остаряла, взела си е нов Ярис Крос.
Идеята е да замени Пикасото и да се кара предимно в града, и дано и моята жената се престраши да го подкара това..., че от немай къде е карала няколко пъти откакто сме се върнали...
Вероятно повече ще я карам аз, до работа и обратно (10 км в посока) + напред назад в София.
Първи впечатление - иска си свикване с робота - класически автомат работи по-мазно. Но с робота, май е една идея по-пъргава като зацепи...

Върви доста приятно, но като ускоряваш енергично - забива нос между смяната на предавките - механик ме увери, че това става кога е карана много бавно и робота трябва да се самообучи и ще започне да превключва на по-вискоки обороти (сега чака да паднат оборотите до 2000 преди да включи следващата предавка).
Казаха ми, че се прави и адаптация на всеки 40К км с диагностика, даже снощи намерих и как може да се reset-не адапатацията и без диагностика, но засега се въздържам.
Та така де... дано хаирлия и си свикнем, защото аз имам притеснения дали свикна и ще се кефя на робота, а и снощи малката (на 11) голям рев му удари като я позовихме и малко ни натовари - не иска да се разделя с Пикасото, щяла да събере пари и да го откупи от нас и да го остави в семейството!