Газови разстройства (или защо има криза за чипове)

За хората, пътищата и автомобилите

Re: Газови разстройства (или защо има криза за чипове)

Мнениеот Zois » Съб Окт 29, 2022 9:27 pm

TheSaint написа:Но при Рендето може и да е друго, не знам...

Тц,.. Не е, няма Рено, което да гаси колата, понеже лампата била светнала...
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Dragonfly » Чет Ное 03, 2022 7:41 pm

Днес смених маслото и филтъра на Фордо.
А също и филтъра в клапана за газ. Не съм карал много през деня, но ми се струва, че поема по-плавно от ниски обороти. Преди имаше един осезаем праг на педала на газта.

Обаче,
сълзи малко антифриз от един фланец към блока, на който е закачен термостата. Със сигурност ще трябва да се вади алтернатора, а може и още нещо.
Някой да разполага с рисунки на този мотор, че на живо почти нищо не се вижда какво точно представлява сълзящата връзка?
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Пет Ное 04, 2022 7:58 pm

Имаш ли някакви номера на мотора? Освен годината на производство..
Принципно в рутракера има документи за такива.. или вероятно в хейнса но мисля има една програма за форд части. Иначе, по новите директиви на ЕС за правото на достъп на независимите сервизи до документация, сега може да влезеш в сервизен сайт на фирма (фолсваген, шкода, тойота.. а вероятно и форд европа) и срещу различна цена на час или на абонамент да имаш достъп не само до номеклатура части а и до схеми или до ръководства за сваляне и ремонт..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Съб Ное 05, 2022 12:44 pm

Колата има само номер на шаси. VIN номер.
Моторът е 1.6L Duratec-16V Ti-VCT - Sigma; и те имат само буквена идентификация. Моят е с идентификатор MUDA.
Приятелят от сервиза ще го издири при търговците на части, с които работи.
/То не винаги е гаранция, че ще е точната част. На Ситроена три пъти ходихме да заменяме маншони за кормилна рейка, последния път с вече изваден скъсан маншон :) Защото имаше не знам колко варианти на хидравличната рейка. /
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Нед Ное 06, 2022 12:22 am

Ще опитам да издиря нещо за форд което имах..
Продавачите на твоите механици ползват AutoDoc системата която преди да мине изцяло онлайн можеше да я намериш на торент. Обаче, както и сам си разбрал, тя не е много празвилна! За ситроена например, ако бяхте отворили service.citroen.com по вин можеше да си намриш точната част за точната кола. Сега пак може но срещу 6е/час..
От форд са по-големи кожодери: https://www.fordserviceinfo.com/Home/EuropeanPricing
Въпреки това, там се регистрираш, пишеш вин и си намираш точният номер на частта както и ръководството как се сменя
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Нед Ное 06, 2022 10:08 am

https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4367807 - Не помня твоята година на колата но ако е до преди 2012.. може да си качиш това. Ако все още го споделят. Това е офлайн версията. Иначе има 2016-та но тя макар и инсталирана иска дилър код и онлайн достъп.
Или направо както писах по-гоер срещу кеш получаваш достъп за един час примерно през който може да си свалиш по вин ръководства, ел схеми или списък с номера на части..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Нед Ное 06, 2022 6:17 pm

Аз преди имах регистрация там, но от много време не бях влизал и явно са ме забърсали по давност. Ще пробвам пак да се регистрирам.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Предишна

Назад към Обща дискусия