Интересно кръстовище

За хората, пътищата и автомобилите

Интересно кръстовище

Мнениеот prius06 » Чет Сеп 01, 2022 7:57 pm

В наше село ремонтираха моста над една магистрала и го направиха по необичаен начин. Лентите се кръстосват преди и след моста, демек движението по моста е от лявата страна на пътя. Ето една картинка, която показва как се преминава моста.
Bridge_1.JPG

Цялата идея е, че ако отиваш на магистралата или се връщаш, не се пресичат ленти и при завиване надясно не се минава през светофари а наляво се минава през един светофар.
Bridge_2.JPG

Доколкото мога да преценя решението е удачно, защото по-голяма част от трафика е към и от магистралата.

Двата светофара си бяха там и пред ремонта но се изчакваше доста повече.
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Интересно кръстовище

Мнениеот Пачо » Чет Сеп 01, 2022 10:12 pm

Открай време се чудя защо американските инфраструктурни инженери не учат в училище какво е детелина.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Пет Сеп 02, 2022 1:02 am

Пачо написа:Открай време се чудя защо американските инфраструктурни инженери не учат в училище какво е детелина.

Детелини дал Господ, но в конкретния случай не съм сигурен защо са взели такова решение.
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Пон Сеп 05, 2022 10:04 am

Е как що, вероятно чертожника е кривоглед.. Така да се каже да има "фън" в дисциплината..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Пон Сеп 05, 2022 3:56 pm

Гледах,мислих и ставам все по-объркан...Лично аз бих държал вдясно...Тоест,веднага съм в насрещното.Може би има някакви указания,но такова кръстосване на посоките ме обърква.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Вто Сеп 06, 2022 6:45 am

kamen написа:Гледах,мислих и ставам все по-объркан...Лично аз бих държал вдясно...Тоест,веднага съм в насрещното.Може би има някакви указания,но такова кръстосване на посоките ме обърква.

Няма как да стоиш вдясно. Лентите са така завъртяни, че или трабва да завиеш надясно (към рампата за магистралата) или трябва да се отклониш вляво и да пресечеш светофара към лявата страна на моста.
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към Обща дискусия