Настава времето да мислим за смяна на семейното добиче (2004 Ксара Пикасо), по-долу темата от 2013:
https://bgdriver.org/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=2479&hilit=xsara+picasso
Малко със смесени чувства съм, то добре ни служи хаванчето, беше си ни перфектно всички тези години като се ползваше веднъж в месеца годишно, ама откакто се върнахме в БГ, леееко взе да ме дразни... Супер е практично, сравнително безпроблемно, добре ни побира и носи, супер си е в града (нищо, че е малко шлеп), но извън ме дразни - много бучи, ручи (смених средно и задно гърне и пак...), а не върви, еле пък лятото с 1 камара багаж и климатик... - тук обвинявам 4 степенния автомат AL4 най-вече...
Хлопането след смяна на пружини и амортисьори си остана, още нямам решение (купил съм едни тарелки, но още не съм ги сменил):
https://bgdriver.org/phpbb/viewtopic.php?f=1&t=3044
Та накратко заданието е - кола след 2012 (така отсече жената), АВТОМАТ, сравнително практична, удобна за дълъг път, но и да става и в града, поне малко да е приятна и за каране... Бюджета мога да го сложа до 14 хиляди макс честно казано мога да се напъна и за повече, но дори и 14 ми се виждат ужасТно много да стоят пред блока/блоковете, че понякога едва намирам къде да паркирам в махалата.
Още повече съм объркан, защото в момента нямам фаворит сред по-съвременните автомобили, от каквото виждам и чета (Пачо особено с i30-ките направо уби всичко детско в мен!), ми настръхва косъма още повече.
Знам, че практичния избор е Авенсис (най-вече) или Волво (евентуално), но сърцето казва Ситроен C5 (от 2006 или след 2012), че в квартала който живея паважа е на почит, или БМВ 5xx. При това не се заглеждам по Е60, а Е39 туй ми е последната кола която ме е изкефила много след 2001... А то вече дърто, та дърто и жената откача като й спомена...

Честно казано повече стойност намирам в нещо по-дърто и да се поддържа безкомпромисно, но пък от каквото видях за 1-ната година откакто се върнах - и с майсторите ситуацията вече не е същата, то са големи разправии вече и с тях... :(
Какво търкаляте вие? Какво сте избирали наскоро?
Longgo, ти защо така (сравнително) бързо разкара C5-цата?