Кой с какво олекна напоследък?

За хората, пътищата и автомобилите

Re: Кой с какво олекна напоследък?

Мнениеот Dragonfly » Чет Яну 26, 2023 11:55 am

Гледам, че и твоите пръсти студенеят като моите. :)
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Чет Яну 26, 2023 5:40 pm

Аз нищо не разбрах, но картинките са интересни :)
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Чет Яну 26, 2023 8:18 pm

Пачо написа:Аз нищо не разбрах, но картинките са интересни :)

Това е термо камера. Или термо "прикачна" камера. "Вижда" в инфраред диапазона и сензора реагира спрямо топлинното излъчване. На едните снимки се вижда радиатор, лаптопа ми със зарядното..
Помага при намиране на елементи по платка които леко не се държат както трябва, но и не само за това. Доста удобно е и да се търси из къщи къде губи топлина например.

Dragonfly написа:Гледам, че и твоите пръсти студенеят като моите. :)

От край време! А духа вятър, хладно навън и.. много кофти ситуация. Мога да изляза по тесниска зимата да свърша енщо навън но ушите, ръцете и краката трябва да са топли.. :fool: Сега поне ми "светна" що тъй на 100%
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Сря Фев 01, 2023 8:24 pm

Аз не можах много да олекна, но други олекнаха. Преди няколко дни, снегоринът ми ударил колата през нощта, пред дома. Но на сутринта ми отне много кратко време да разбера кой е и компанията на снегорина директно пожелаха да плащат и да не се анимаваме със застрахователи . До три дни ми изпратиха $3750 по емейл .
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Пачо » Чет Фев 02, 2023 2:45 am

longgo написа:
Това е термо камера. Или термо "прикачна" камера. "Вижда" в инфраред диапазона и сензора реагира спрямо топлинното излъчване. На едните снимки се вижда радиатор, лаптопа ми със зарядното..

Тая част някак си я съобразих, не разбрах как се връзва към телефона. В жака за слушалки ли се пъха, по имейл ли, конферентно видео, някакъв app ли ползва, кач пара, марка, линк, въобще всички тия въпроси дето хрумват на човек който види картинките и си каже ой и аз искам :)
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Чет Фев 02, 2023 2:46 am

Nikolashka написа:Аз не можах много да олекна, но други олекнаха. Преди няколко дни, снегоринът ми ударил колата през нощта, пред дома. Но на сутринта ми отне много кратко време да разбера кой е и компанията на снегорина директно пожелаха да плащат и да не се анимаваме със застрахователи . До три дни ми изпратиха $3750 по емейл .

Началство, как определихте сумата?
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Чет Фев 02, 2023 7:59 am

Официална оценка от официален тенекеджикски сервиз. Но много официален, не просто официален. А ти знаеш те как съставят оценка. Имай предвид, че президентът на снегорин компанията потропа на вратата ми и каза it seems to me that I might have to email you money. Go get an estimate and we see what we do next. Пратих му копие, три страници оценка, каза ше пратя два трансфера, днес $2000 и утре останалото. Че лимита за емейл е $3000 на един трансфер . Така и стана. И аз им дадох потвърждение, че случаят е приключен.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Пачо » Чет Фев 02, 2023 11:13 am

Екстра. Ще ви стигнем, ама само по цени.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Чет Фев 02, 2023 12:23 pm

Рекох да кача 14 секунди клип на щетата, не работело за клип. Мога да дам снимки.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Пачо » Чет Фев 02, 2023 3:27 pm

Сигурно не работи за клип, не съм пробвал. Аз такива ги качвам в тубата и маркирам само хора с линка да могат да го виждат.

Без значение колко голяма е щетата, ключовото е уважителното отношение, липсата на заплахи или пък "съди ме и докажи че аз съм го причинил". У нас дори дашкамера не се признава (така чух от потърпевш, не съм ровил в нета да проверя вярно ли е).
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Чет Фев 02, 2023 5:12 pm

Има известен ред и известни граници. Не става като в България . Моят случай е без свидетели , без Даш камера и без секюрити камери от съседи. Само от заплахата за усложнения, загуба на контракт, повишаване на застраховка, криминална отговорност (hit and run), компанията предпочете да плати директно. Това си е от техния бизнес акаунт. Не е шофьор, частно лице.
Второто което е, аз не можах да скачам, да се репча, да използвам груби F думи. Само казах, на първият , когато видях щетата, че не е честно. Така после и с техният бос, нормален джентълменски разговор.

А аз колко съм плащал по същите причини, да не обяснявам. Добре че сега дойде малко ретърн.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот longgo » Пет Фев 03, 2023 9:56 am

Пачо написа: У нас дори дашкамера не се признава (така чух от потърпевш, не съм ровил в нета да проверя вярно ли е).

Aко под "у нас" визираш родната територия.. май не. Или зависи от случая и настроението на "органите". Например преди години имаше няколко случая на такива камери уловили неправилно и нагло изпреварващи в проходи, и понеже номера е идеално виден, полицията им съставила уж акт.. Казвам уж, като предполагам като всичко останало може просто да си остане висящо. Като едно друго нещо :biggrin: , а и вероятно се напънаха защото клипчетата бяха пуснати в соц. мрежи. От друга страна, ако не ме лъже паметта в съда не се признава като доказателство..

Пачо написа:Тая част някак си я съобразих, не разбрах как се връзва към телефона. В жака за слушалки ли се пъха, по имейл ли, конферентно видео, някакъв app ли ползва, кач пара, марка, линк, въобще всички тия въпроси дето хрумват на човек който види картинките и си каже ой и аз искам :)

Ъ-ъ-ъ.. ами аз рекох, че на последната снимка на самата камера в кутията, се вижда USB порта (в моя случай USB-C) и с него се тика в жака за зареждане на телефона. То всъщност така се закача с лекота и едноскопска USB камера, само трябва преходник USB-C / USB-A и газ. Моята е към 10мм с няколко диода отпред да светят. Не е с особена резолюция но например спокойно може да надникеш тк там из елемети с телефона като запосващо и екран. Излизаше около 8-10$.. Колкото до термокамерата, тя е тази: https://www.aliexpress.com/item/1005004779606128.html. Имах само едни 5е от някакъв купон отстъпка. Странното бе, че ми попаднаха разни промоционални купони и като го написах ми прасна 40е намаление, обаче чак като платих и пратката бе приета за изпращане забелязах, че не са сложили ДДС-то. Та платих по-малко, ама като дойде и платих ДДС цената си стана пак същата минус 5тте евра от втория купон..

Тая година на пътя в нашия квартал имаше една одрана но не знам дали е от снегорина или не. Иначе, ако си с каско се прокриват такива щети, но преди време на приятел на паркинга така натиснаха преден калник. Но понеже бе на паркинг на магазин , вероятно не са питали нищо за камери ами по същия начин - договорили са се и платили.

Иначе, насмалко пак да тръгна да търся кола. Вечрта оставям колата си на паркинга, всичко ток и жица. Отивам на заранта и намирам ей това:
ford.jpg

Добре, че не е гръмнала. Моята се намира на същата позиция от която снимам.. А и кой казва, че форд зимата не палел..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Пет Фев 03, 2023 2:48 pm

Благодаря!
Аз последната снимка я помислих че това цялото нещо е камерата, с все кутията понеже нямах нищо наоколо за мащаб да преценя размери.

Горкият фокус. Преди години имаше по щатско едни зарядни за телефони които оставени на произвола се самозапалваха при автомобилите на които не им се изключва запалката. И аз имах такава кола и някаква зареждачка та тогава покрай новините почнах да я вадя.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Чет Фев 09, 2023 1:32 pm

longgo написа:.. А и кой казва, че форд зимата не палел..

Аз, откак купих Фордо, все се дзверя да срещна друг такъв (C-Max). Изглежда съм си купил много рядък модел. Едва на твоята снимка виждам същия, че и на цвят. :biggrin:
И не е изгорял, слава богу.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Съб Мар 25, 2023 5:10 pm

Лев4о написа:Преди няколко години си пазех един номер (сим карта) без да е поставена в апарат...

Върнах се днес да прочета какво си казал. Сменям квартира в софия и избирам интернет доставчик. Насочих се към а1 понеже ми се сториха най-разбираеми офертите им, но пък любимата имаше предразсъдъци спрямо тях защото била чувала лоши неща. Не беше сигурна дали ги чувала или щото и щерката по някаква причина ги мрази, та искаше да вземем vivacom. Аз пък имах лошо мнение за vivacom от преди много години когато няколко близки бяха пропищяли за някакви чалъми при изтичане на договор, та имах резерви големи спрямо тях. Спомних си твоя постинг, но не можех да си спомня за кой оператор говореше и се разтревожих да не би да е а1 към който авторитарно съм се насочил. Накратко, благодаря че си е написал това :)

Слагам тука наздраве обаче през телефонния интерфейс не мога да намеря иконките.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

ПредишнаСледваща

Назад към Обща дискусия