Кой с какво олекна напоследък?

За хората, пътищата и автомобилите

Кой с какво олекна напоследък?

Мнениеот Владислав » Сря Мар 31, 2010 9:41 am

Колежки и колеги, я да си поревем на рамената. Кой за какво му се е наложило да се изръси напоследък?

Аз онзи ден закарах летните гуми на баланс (преди да ги монтирам на колата), че имаха лека вибрация и се оказа, че им е останал протектор на единия чифт около 2 мм (при минимално допустим тук 1.6), на другите - 2.8 мм. Та... олекнах с 300 еврака за 4 AVON-ки, ZV5.  :pardon:
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Re:Кой с какво олекна напоследък?

Мнениеот Yossarian » Сря Мар 31, 2010 10:12 am

Аз си знаех че съм за нови летни гуми, та се бях морално подготвил. Комплект Bridgestone ER 300 за 250 евро. Това обаче бе само началото. Бях забравил, че когато слагах зимните гуми задния ляв амортисьор бе омаслен. За 5 месеца съвсем се омазал, а и десния потръгнал. Та миналата седмица 180 евро за задни амортисьори. Ама и с това не се свърши, вчера изплющя маркуча между интеркулера и AGR-а. Естествено се случи на средата между две села ама дип, че имам свински опашки и 3М стъкломат тиксо та се прибрах.  Днес още 100 евро за маркуч и разни дреболии, който ми хванаха око в магазина...
Yossarian

Мнениеот Владислав » Сря Мар 31, 2010 11:02 am

[quote="Yossarian"]
Аз си знаех че съм за нови летни гуми, та се бях морално подготвил. Комплект Bridgestone ER 300 за 250 евро. Това обаче бе само началото. Бях забравил, че когато слагах зимните гуми задния ляв амортисьор бе омаслен. За 5 месеца съвсем се омазал, а и десния потръгнал. Та миналата седмица 180 евро за задни амортисьори. Ама и с това не се свърши, вчера изплющя маркуча между интеркулера и AGR-а. Естествено се случи на средата между две села ама дип, че имам свински опашки и 3М стъкломат тиксо та се прибрах.  Днес още 100 евро за маркуч и разни дреболии, който ми хванаха око в магазина...
[/quote]
Ужас!  :shok: Аз мислех да ги взимам от Reifendirekt гумите, ама чакай да дойдат, после айде пак юруш до гумаджията и обратно... Па и с монтажа щяха да ми излезнат с дали има и 30-ина евра по-малко.

Аз само чакам да изтрещи нещо и по кака Сафка и се моля да не изтрещява, че там цените са дебели  :fokus: За генерация (всичко от катализатора назаде) есенеска дадох 880 франка труд + матряли  :shok:
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Yossarian » Сря Мар 31, 2010 11:35 am

[quote="Владислав"]
... Аз мислех да ги взимам от Reifendirekt гумите, ...[/quote]

Аз тукашните съм ги отсвирил и ходя при тях само за абгаз и нещо спешно, като маркуча, че с моето ръкоделие не се знаеше дали ще стигна до Немия. Има ATU на 20 км от къщи и ходя там. Едно че цените са значително по-ниски, както за части така и за труд, друго че ми връщат ДДС-то и става съвсем на далавера.
Yossarian

Мнениеот Владислав » Сря Мар 31, 2010 12:03 pm

[quote="Yossarian"]
Аз тукашните съм ги отсвирил и ходя при тях само за абгаз и нещо спешно, като маркуча, че с моето ръкоделие не се знаеше дали ще стигна до Немия. Има ATU на 20 км от къщи и ходя там. Едно че цените са значително по-ниски, както за части така и за труд, друго че ми връщат ДДС-то и става съвсем на далавера.
[/quote]
Е, ти си екстра! То и на мен Францата ми е наблизо, ама е голяма сватба - ходи с колата, връщай се с влака, после пак ходи с влака да си вземеш колата, губи време... Засега Сафка не ми прави проблеми, ма ако почне да си показва рогата, ще му търся колая, то се знае!  :biggrin:
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Сря Мар 31, 2010 12:43 pm

По колата нищо,обаче в хороскопа ми за седмицата пишеше,че ще ме оберат или измамят.Е,още на другия ден отидох в данъчното :biggrin:,че дано само с това се размина. :biggrin:
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Владислав » Сря Мар 31, 2010 12:57 pm

[quote="kamen"]
По колата нищо,обаче в хороскопа ми за седмицата пишеше,че ще ме оберат или измамят.Е,още на другия ден отидох в данъчното :biggrin:,че дано само с това се размина. :biggrin:
[/quote]
Изображение

- Тати, мисля да правя кариера в организираната престъпност!
- В правителствения или в частния сектор?

:biggrin:
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Rollins » Сря Мар 31, 2010 3:03 pm

Януари-250лв. за две Vredestein Snowtrac 3. Сега трябва да купувам 4 летни(че си мислях да взема и 4 нови джанти,уф..).Предстои ми смяна на ангренажен и пистов ремък с ролки и обтегач,смяна на масло,антифриза ми се ща да сменя...и ролки и ангр.ремък на другата(150лв.)...
Аватар
Rollins
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Yossarian » Сря Мар 31, 2010 3:20 pm

[quote="Владислав"]
ама е голяма сватба - ходи с колата, връщай се с влака, после пак ходи с влака да си вземеш колата, губи време... [/quote]

И тука е така, влака спира на 4 км от сервиза, а автобуса до гарата е веднъж на час. Ама има една кръчмичка наблизо та там си уплътнявам времето със шницел и няколко бири  :drinks:
Yossarian

Мнениеот GEM » Сря Мар 31, 2010 5:30 pm

Олекнах с едни 30лв за странично огледало. Някой ми го открадна  :cray: Иначе сега трябва да сменям масло, филтри, две гуми, трябва да си проверя климатика....нещо много се събра, мамка му. :scratch:
Аватар
GEM
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот cris1961 » Сря Мар 31, 2010 8:08 pm

Още не съм се набълбукал , ама климатика май ще се пълни с фреон и гърнетата се разпърдяха - за двеста кинта дана се оправя.
Май много оптимистично ама ...
cris1961
Майстор
Майстор

Мнениеот sawaster » Сря Мар 31, 2010 9:26 pm

4 гуменки Michelin  Primacy HP+лет(н)и джанти 650 евро, нотбук ASUS Eee 250 евро, 1000 евро пътуване до България за цялото сем., 200 евро нов мотор за чистачките. Голямото олекване обаче тепърва предстои...
Аватар
sawaster
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Чет Апр 01, 2010 2:55 am

[quote="kamen"]
[/quote]
Твойта работа като във оня виц ? (Без да искам да засегна....)
Един отишъл на ясновидец, гледач и му казали че на едикоя си дата ще умре. Ще падне и ще умре. Той си казал....няма да стане на вашето. На тази дата легнал в леглото, никъде не ходил, не станал от леглото изобщо. Заспал, паднал от леглото, ударил си главата и умрял.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Nikolashka » Чет Апр 01, 2010 3:06 am

Иначе.......предстои ми 8 летни гуми, 2 джанти, нова шатра и ново барбекю за задния двор. Четирите гуми на едната кола са 2005, 40 000 км, 40 % оставаща шарка. Другите 4 са също 2005, 100 000км, 20 % оставаща шарка. Двете от тях вече съм ги изхвърлил. За да сдобия нов комплект от 4 летни, ще ми трябват и още две ляти джанти. За да стане пълен комплекта. Шатрата ми беше около 7 годишна, барбекюто - май и то толкова, Шатрата вече съм я изхвърлил, барбекюто също. В момента малко разширявам площта, слагам още две плочи на единия ъгъл, защото там имаше пън и аз го унищожих преди няколко дена.

Други разходи за колите - не ми се вижда нещо насреща. Най-много да взема да сложа една камера за задно виждане на жена ми на колата, да не се стиска като паркира по пазарите, насам натам. Аз съм я учил да паркира само на заден ход и да тръгва на преден. Никакво паркиране на преден и излизане на заден.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот unguriano » Чет Апр 01, 2010 3:59 am

:crazy:
Тъй кат ви слушам......./колкото и да ми е мъчно/ аз съм олекнал по всички параграфи. Имам предвид, за почти всичко споменато, от всички, освен сериозен ремонт по колата. :rofl:
Е, само дет не съм одил никъде напоследък /визирам разхода на Савастера, за пътуване/, като не броя една тридневка в Атина преди близо месец. И част от личните данъци платих, остават още малко. Фирмените не съм още..... :pardon:

П.П.
Влади, аз ако мога си сменя гуметата за 300 еврака.......ш'дам банкет на целото форум.. :biggrin:
Последна промяна unguriano на Чет Апр 01, 2010 4:01 am, променена общо 1 път
Смело товарищи в ногу!
Аватар
unguriano
Баш Майстор
Баш Майстор

Следваща

Назад към Обща дискусия