Dragonfly написа:Много си прав.
Аз не съм философ и не мога точно да формулирам взаимовръзката, но си имам едно собствено твърдение: Колкото повече колите се правят така, че дори и маймуна може да кара кола, толкова повече броят на маймуните с коли на пътя се увеличава.
Всичко е битка за спечелване на клиенти, като им се внушава, че "умната" кола ще замени човешкия мозък в умението му да възприема обстановката и да предвижда евентуалното развитие на нещата. И ще се справи с всяко неадекватно действие на водача. А също и за събиране на информация. Всякаква информация, дори и на пръв поглед безполезна. А тя в днешно време е доста скъпа стока.
За мен исновният проблем е, че в голяма степен новите електроники влошават безопасността, въпреки, че извинението, което се използва е "за безопасност". Повечето предупреждения са текстове, изписани на екран, които някой трабва да чете, докато кара кола. А дори тези, които не са текстовв, пак са някакви иконки, които някой транва да погледне в процеса на каране, Аз не говоря за неща като "ниско ниво на маслото" или "висока температура на охладителната течност", което може да се прочете и половин час по-късно. Аз говоря за нещо от сорта на "Колата пред теб спира" - аз колата пред мен ли да гледам или екрана да чета?
За събирането на данни, няма две мнения по въпроса, всичко е за пари.