longgo написа:***
...Забрави да кажеш, колко място има вътре и как въртиш волана а конзолата не мърда.. Но истинската причина да ги ошамариш тия инженери е липсата на дътржачи за чаши / бутилка в средата, както и малките джобове във вратите!
Уви, тези са от последните истински ситроени
....
Да, за сравнително голяма кола - ми теснее вътре (то, че и аз съм доста расъл и в 2-те посоки) - но като седна в нея след Пикасото, усещането е доста спортивно, челното стъкло ми се струва, че гледам през амбразура! Обратно на Пикасото - все едно съм се качил на колело...

Но такова ми беше усещането на 99% от всички коли на които се качих на автосаолна миналата година, та не е проблем баш на моето хайванче...
Усещането за спортивност продължава и в местата за съхранание - много са малко и много тесни - във вратите например едва се напъхва пакет салфетки, жабката е "нормална", но за сметка на това навряна под таблото (което незнайно защо стърчи напред една педя в горната си част) и не се достига лесно от шофьорското място дори и от висок човек.
Единствената поставка за чаша е вътре в подлакътника и е абсурд да можеш да си добараш кафето в движение, трябва да можеш да си измъкваш ставата от рамото за да го направиш.

Имам чувството, че в последния момент някой се е сетил, че са забравили да сложат поставка за чаши и са турили в подлакътника колкото да се каже, че има...
Но, от друга страна... като отвориш врата и видиш огромните седалки със светла кожа, алуминия акцент на таблото и волана - бе доста пълни душата!
Това, че центъра на волана не се върти + алуминиевият акцент - прилича малко на щурвал на самолет...
https://vsi4kibri4ki.com/storage/review_gallery_images/9_Citroen_c5_i_face_Bri4ka.jpgЗабравяш за неудобствата по-горе и когато си на магистралата с 140 - усещането наситна е както в самолет, доста е тихо - само леко се разклаща от време на време, а като и дадеш малко газ - се чува едно тихо басово боботене от мотора (точно както при джетовете като правят маневри за кацане), докато ускори и после пак утихва...
На 120-130 е супер тиха, на 140 започва да се чува леко вятъра отвън. Не си позволявам да карам с повече (дълго време)...
За разхода - аз в началото я карах доста леко - при 120 на магистрала и 90-100 по първокласни пътища ми даваше разход 6 (няколко пъти до Солун и обратно).
Като карам с 140/7 и 120 на първокласните дава 6.5 - цитирам разходите по по компютър. На колонката досега винаги е бил под това което компютъра показва.
Сферите - аз мисля, че ти бях писал - предишния собственик е сменил фабричните с такива от Ксантия, та честно казано не знам дали (и как трябва) да вози подобна машина... На дълго ме кефи много, в града по неравности се клати доста (но не колкото Пикасото) спрямо DS-a.
Дано не се налага смяна на цилиндри скоро - след 2013 четох, че оправили проблемите с теча..., ма ще търся като му дойде времето какво да се прави...
Топките незнам, за сега ще оставя така (скоро ги провериха - допълниха, не усетих разлика).