Здравейте,
И аз да се похваля... Смених Опела ( Vauxhall Vectra 1.8 VVT 2007г. след близо 8 години каране) с Qashqai 2016 1.6 Dig-T бензинов.
Като цяло единствената екстра която взех за кола която е 20 пъти по скъпа от Опела е добра визия и обезшумено купе.
Кола с пълна сервизна история и 35К мили километраж, наскоро прегледана от Нисан - без забележки.
Това което аз ще се опитвам да разгадавам сега е следното:
- повишаващи се обороти след натискане на съединител (много рядко, понякога отиват до 1500 без да има причина)
- разход на гориво от 9-10л/100км градско и извънградско/магистрала ( има колеги които достигат до 6/100 със същия двигател)
- боксуващо колело при пълен десен завой ( боксуващо или изоставащо още не знам, някои колеги съобщават, че са гуми които ще сменя скоро)
- тропаща предница ( нещо изтропва понякога само, а като цяло през дупки е супер и без тропане, като че ли е биелетка или нещо в таблото)
- налягане в резервоара ( при отваряне на капачката понякога избутва много газове и съска здраво, друг път като отвориш капачката и не се усеща никакво налягане)
- глъхне между 1-2 скорост и напълно натисната гас на педала ( не реагира на напълно натиснат педал за около 2-3сек.; за 2000км съм го усетил два пъти само)
Като цяло радвайте се на по-старите коли докато ги има, понеже всичко по-ново не си е за разправяне.... и всичко се движи с някакви сложни програмни кодове, дори и на места където не е нужно...
Поздрави!