Dragonfly написа:Благородно ти завиждам за наличието на достатъчно място, където да твориш. Аз съм като в "дядовата ръкавичка" и това ми спъва много замисли. Много полезно нещо е тезгяхът.
Dragonfly написа:Те всичките са циркуляри. Защото режат с кръгъл диск (circular).
1. Първият е настолен, тук някои му викат "пендел", вероятно идва от pendulum. Използва се и немскозвучащата дума "герунг", което не знам какво означава.
https://tashev-galving.com/product/112- ... gcm-800-sj
2. Вторият е ръчен циркуляр.
3. Третият е стационарен с плот.
longgo написа:Да, но това е защото го имате. Например у финско само бор(2-3 вида) и бреза (няколко вида). И двата са меки и като ядро на нишки което е кофти и за резба и за 3-д фрезоване.
За бук, череша, клен еле па от тия африканските заеби.
При вас със сигурност и бронзова плочка, алуминиева.. могат са се закупят лесно. Тук не. Трябва ти да кажем 50мм прътов алумин, на 20см.. Никъв шанс. Продават материал само ако си фирма, и то поне 3метра трябва да купиш...
Успех с идни проекти и пускай да видим. Хубаво се получават
Dragonfly написа:Много добре се е получило. Единствената дума, която знам за превод на inlay е интарзия. Ама и тя не ми звучи много български.
Според мен може да се мине без лакиране. Щом така или иначе е фино изшкурено, първо се натрива с тиково масло. Може и ленено, той естественият безир е базиран на ленено, но аз ползвам купено от аптека - бистро.
После може и с восъчна вакса да се натрие, има такива за мебели. И се излъсква добре с вълнен парцал.
Аз така си обработвам барелефите от дърво, от които много отдавна не съм пускал нещо ново за душата.
Екзотична дървесина се продава тук, но на едро. И на цената на златото.
За алуминия, слава богу, засега няма особени проблеми. Но нещо му се вдига цената и започват да липсват артикули от асортимента. Онзи ден си поръчах едно изостанало парче 6 мм ламарина 6082 от Пловдив, защото в София няма.
Dragonfly написа:Едно лично постижение с наличната ми техника.
Назад към Автомобилна електроника
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта