Dragonfly написа:Добре си го докарал. Учудвам се, че си намерил толкова свободно пространство

То па при 7 метра бус и място да няма..
Когато купих колата, по някое време след това поръчах едни рециклирани инжектори с които карам и до момента. Вече около 80 000км.
Свалих ги заради разминаване малко в обратната нафта и причукването им, както и заради факта че колата не падаше под 5.6/100 средно.
С тия "новите" пак не падна.. но работеше малко по-тихо и приятно. А може да е просто внушение..
И така тая пролет за идеята, реших да видя дали 6-тте литра бяха причинени от инжекторите или друго. Е оказа се проблем в спирачките ама това го намерих после.
Въпроса бе, че въпреки инжекторите бяха седяли в къщи 2.5 години явно нещо бе не как трябва в тях и колата не запали въобще!
Не само, че не запали ами даже и не пръдна.. Прибрах ги пак, и потърсих разпръсквачи.
Обаче повечето които намерих бяха китайски.

От друга страна - Сделано в Швабии няма. Бош бил преместил голяма част от такова производство в Бразилия. Ма и такива нямаше.
В единият от сайтовете където пазарувам части имаше но не пишеше какви са. И те пък ми отговориха - Турски.
Оказва се, БОШ има в Турция завод от 50г и от 30 правят инжектори. БОШ промишлена електроника има в Румъния, авто в Турция а у нас... един гол банан. Това на страни, за инжекторите правени там имаше хубави отзиви в евро форумите. Пристигнаха в хубави оригинални опаковки, и по номера им и холограмния стикер на БОШ сайта каза че са истински.
Първо си направих "приспособление":
- е не е стойка-пресичка която трябва да бъде в тоя случай..Ама малко фрезоване и подходящо менгеме..
- свалих капачката на дюзата, и бе бая стегната (това е ясно все пак)
- на свалената дюза се вижда една микро втукла. Тя е залепнала. И е като "притискач" на пружина която пък държи иглата..
- вътре в тая "вулка" има е едно "хапче" видно отгоре. То, заедно със съчмата в горната част на инжектора и една подложна шайба дефакто определят пилотните впръсквания, настройката на инжектора и т.н. Тегава работа.
Все пак поставих новите разпръсквачи, и стегнах според тая документация (горе долу):
Нямам достъп до помпа и стенд та да видя как реално се представят а за да ги проверят искато повече отколкото ми излезе разпръсквача..
Все пак ще помисля дали да ги дам за тест, а от друга страна не съм и сигурен каква съм я свършил със стягането и дали няма да прокапят от нейде си..
Иначе само ги разхлабих и стягах на онова менгеме. Самата дисекция правих удома за да няма уж боклучава среда, ама и не живея в болница.
Също така, оказа се че на старите иглите са буквално залепнали вътре и за това не е запалила. Това ме навежда на мисълта,че ако се свалят инжектори като тези то обесателно или веднага да се вакумират ако ще седят повече време, или знам ли.. да им се подаде ток и през ръчна помпа под налягане да се пусне нещо почистващо..

А после пак пакетират правилно..