Това немско недоразумение е модел 1998 и е "само" на 132 000 и нещо си километра, но за сметка на това пълно с ръжда. Вероятно е от района а те мятат по пътя сол зимата с шепи.
Съединителя определено е на последни издихания, което ме навежда на мисълта, че е била главно градски транспорт.
Другата дивотия е това със задните предпазители за дисковете. Болтовете държащи остта на лагерглавината минават през тенекията, и за да ги свалиш трябва да махнеш лагер главината.
Нова главина е 32е а щита 8е. Отделно едни пожелания относно счетоводителките на тия правили лагер главината. Толкова вече им досвидя за капачка и гайка. Та добре, че внимателно свалих оригиналните да ги ползвам пак.
Отпред с дисковете бе пълна трагедия!

И което е мега странното за мен тая кола е била минала предглед или предната есен или тая пролет и не е имала проблем.И нямат някой "техен" човек в центъра за прегледи. Аз стоя, и гледам като ударен с мокър пешкир

Нацепен маркуч на лява, предна страна, нищо не останало от накладките, при каране волана тресе (гуми най-вероятно), хлопа като на биалетка или пък шарнир. Тампоите на носачите изглеждаха добре. Или пък тампони на самата реактивна щанга. Ба ли мааму, не ме касае защото имах уговорка за друго, не да я правя нова.. Тампоите на мотора са.. у киреча направо, или на 110% тоя на кутията озад, и по-малко тоя в ляво. Също не ме вълнува.
До тук, за да съм честен допуснах няколко грешки за които ме доядя, и нищо че я правих след пълен работен не е оправдание:
- накладките, всички имат пружинни щипки. Едните по-дълги за да влязат в буталото, другите по-къси за да защипят за У-убразният процеп на отсрещната страна. Разликата е около 5-7мм дължина. И чак като събрах едната половина видях че отдясно съм поставил двете дълги, за втората останаха двете по-къси. Иначе, са абсолютно еднакви. Нито на работата нито на захващането пречат но..мен ме дразни като направя такава елементарна грешка.
- второто бе отзад. Като извадих главината със скобата, разбира се задния лагер , задната половина(черупка) остана на остта. Махнах съчмите със сепаратора и процепих леко с флекса гривната вместо с някоя турбинка с малък диск. Разбира се, оставих два маркера и в остта.

Единия не само драскотина, а направо кътм 2мм дълбок на напреки. Въпреки, че се продава като част, не е скъпа и е изцяло от плътен материал, ртябваше да преценя много по-добре дълбочината. Черупката бе ниска за вадеща двукомпонентна дискова скоба да захване. Нямах и под ръка електрожен или телоподаващо да се капнат две уши и да я извадя без глупости..Правих я при един приятел на двора, и той нямаше такива.
- нямах намерение да пипам задните предпазители, а да оставя собственичката да я закара на някои от градските ѝ сервизчета. От мен само поръчването на частите..
Та грешката в случая е, че смених едната но имам други неща за уикенда и вероятно за втората ще иде до сервиза така или иначе по някое време. Нещо нямам намерение да се занимавам с втората страна отзад, предвид ръждата, и това че тия сменяли преди мен накладките малко заоблили болтове тук там. Сега развих и успях да стегна но им беше за последно на тия болтове.