Eдни неделни ТНТМ-та

Електроника, навигация, Hi-Fi, екстри

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот longgo » Чет Май 05, 2022 4:36 pm

Разбира се! Като изгори едното се долива, как иначе? :biggrin: :rofl:
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 1481
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 7:54 am
Местоположение: (RAU.FI),(GAB.BG)

Golf IV - Rusty Bucket

Мнениеот longgo » Пет Май 06, 2022 10:48 pm

golf4_1.jpg
golf4_2.jpg
golf4_3.jpg
golf4_4.jpg
golf4_5.jpg
golf4_6.jpg
golf4_7.jpg
golf4_8.jpg
golf4_9.jpg
golf4_10.jpg


Това немско недоразумение е модел 1998 и е "само" на 132 000 и нещо си километра, но за сметка на това пълно с ръжда. Вероятно е от района а те мятат по пътя сол зимата с шепи.
Съединителя определено е на последни издихания, което ме навежда на мисълта, че е била главно градски транспорт.
Другата дивотия е това със задните предпазители за дисковете. Болтовете държащи остта на лагерглавината минават през тенекията, и за да ги свалиш трябва да махнеш лагер главината.
Нова главина е 32е а щита 8е. Отделно едни пожелания относно счетоводителките на тия правили лагер главината. Толкова вече им досвидя за капачка и гайка. Та добре, че внимателно свалих оригиналните да ги ползвам пак.
Отпред с дисковете бе пълна трагедия! :fool: И което е мега странното за мен тая кола е била минала предглед или предната есен или тая пролет и не е имала проблем.И нямат някой "техен" човек в центъра за прегледи. Аз стоя, и гледам като ударен с мокър пешкир :shok: Нацепен маркуч на лява, предна страна, нищо не останало от накладките, при каране волана тресе (гуми най-вероятно), хлопа като на биалетка или пък шарнир. Тампоите на носачите изглеждаха добре. Или пък тампони на самата реактивна щанга. Ба ли мааму, не ме касае защото имах уговорка за друго, не да я правя нова.. Тампоите на мотора са.. у киреча направо, или на 110% тоя на кутията озад, и по-малко тоя в ляво. Също не ме вълнува.
До тук, за да съм честен допуснах няколко грешки за които ме доядя, и нищо че я правих след пълен работен не е оправдание:
- накладките, всички имат пружинни щипки. Едните по-дълги за да влязат в буталото, другите по-къси за да защипят за У-убразният процеп на отсрещната страна. Разликата е около 5-7мм дължина. И чак като събрах едната половина видях че отдясно съм поставил двете дълги, за втората останаха двете по-къси. Иначе, са абсолютно еднакви. Нито на работата нито на захващането пречат но..мен ме дразни като направя такава елементарна грешка.
- второто бе отзад. Като извадих главината със скобата, разбира се задния лагер , задната половина(черупка) остана на остта. Махнах съчмите със сепаратора и процепих леко с флекса гривната вместо с някоя турбинка с малък диск. Разбира се, оставих два маркера и в остта. :cray: Единия не само драскотина, а направо кътм 2мм дълбок на напреки. Въпреки, че се продава като част, не е скъпа и е изцяло от плътен материал, ртябваше да преценя много по-добре дълбочината. Черупката бе ниска за вадеща двукомпонентна дискова скоба да захване. Нямах и под ръка електрожен или телоподаващо да се капнат две уши и да я извадя без глупости..Правих я при един приятел на двора, и той нямаше такива.
- нямах намерение да пипам задните предпазители, а да оставя собственичката да я закара на някои от градските ѝ сервизчета. От мен само поръчването на частите..
Та грешката в случая е, че смених едната но имам други неща за уикенда и вероятно за втората ще иде до сервиза така или иначе по някое време. Нещо нямам намерение да се занимавам с втората страна отзад, предвид ръждата, и това че тия сменяли преди мен накладките малко заоблили болтове тук там. Сега развих и успях да стегна но им беше за последно на тия болтове.
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 1481
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 7:54 am
Местоположение: (RAU.FI),(GAB.BG)

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот Nikolashka » Съб Май 07, 2022 11:56 am

И при вас тежко. Тежко, братя, се живее ……много ръжда. Нагледал съм се на ръжда. А сега и на Ковид спирачни дискове. Примерно, 80% дебелина на накладката и 20% чиста контактна площ на диска. Това от нередовно каране и работа от вкъщи.
Аватар
Nikolashka
екип
 
Мнения: 3405
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 2:34 am

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот longgo » Съб Май 07, 2022 4:10 pm

A имал ли си вече клиент с пълна електричка? Как е при тях , защото ако се ползва регенеративното спиране при по-нормален трафик то може и с месеци да не ти се налага да натиснеш по-яко спирачка.
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 1481
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 7:54 am
Местоположение: (RAU.FI),(GAB.BG)

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот Nikolashka » Съб Май 07, 2022 6:32 pm

Бе, той ако е в Аризона или Саудитска Арабия, да спира както си иска. Дисковете ще си лъщят като нови. Но ако е при нас или другаде като при нас, за три месеца губи дискове и накладки . Имал съм клиент с Brembo спирачки, отишъл в чужбина за няколко месеца, не оставил ключове на някой да я мести веднаж седмицата и ………. $6 000 brake job.
Аватар
Nikolashka
екип
 
Мнения: 3405
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 2:34 am

BOOM-BOX

Мнениеот longgo » Сря Юни 15, 2022 4:42 pm

a_1.jpg
a_2.jpg
a_3.jpg
a_4.jpg
a_5.jpg
a_6.jpg
a_7.jpg


Eто и моята "идея" за блутут тонколонка..
Тази малко зор ще е я сложа в "джоб" :biggrin: , но бе забавно да си поиграя.
Въпроса е, че единственото което от линка в бат Съли Експрес разбрах за баса е, че има 87Хц резонантна честота, и изискване за 5.7 литра кутия.
Намерих един почти идентичен в друг сайт където имаше повече информация и по него вкарах данните в една програмка смятаща кутии, портове и т.н. Та според нея уж порта излезе, че става и с такива размери и ще бъде с резонантна честота около 80те херца. В резултат, дали заради това , дали заради не добре направен дизайн на усилвателя но не се получи чак очаквания "уау" ефект. Пък и при гасене и пускане припуква в колоните (вероятно заради големите кондензатори) , заради кутиите вероятно звучи една идея по-дълбок, но все пак дрънка не чак лошо, а и може да ползвам на милуокито батериите у за такава опция :pardon:
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 1481
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 7:54 am
Местоположение: (RAU.FI),(GAB.BG)

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот Пачо » Чет Юни 16, 2022 12:02 pm

Взехме си някакъв edifier, взех и един китайски телефон за радио и това е. Има дистанционно което е удобно, но много ми липсва ергономиката класически радиоприемник на който да прехвърляш станциите от дистанционното. Не съм опитвал още дали тия умните асистенти могат да изпълняват поръчки като "пусни ми радио1 рок", от досегашния ми опит всички тия умнотии са булшит в процеса на употреба.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 4193
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 9:37 pm

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот longgo » Чет Юни 16, 2022 4:59 pm


youtu.be/6LELq9ZbS8o

По темата с асистентите... :biggrin:
Бутон му е матата!! Както каза един пич за новия GT голф: за какво подяволите му е 16 милиона цвята на табло и светлина в салона, като настройката на тая дивотия става със сензорен плъзгач без подсветка..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 1481
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 7:54 am
Местоположение: (RAU.FI),(GAB.BG)

Re: Eдни неделни ТНТМ-та

Мнениеот Пачо » Пет Юни 17, 2022 11:36 am

Гледам телевизия през некакъв апп. Телевизора умен, трябват му данните ми, акаунта ми в гоогле, иначе не може да влезне в Кауфланда за апппове. Добре, влязъл съм и търся по щандовете аппа на доставчика си, нетсърф. Няма и няма, нищо не разбирам. Викнах консултант от нетсърф, онзи търси 40 минути, влезна в конферентна консултация с централата - няма, и в склада няма.

И това щото не искам още една умна кутия и още едно дистанционно. Трябва някой интериорен дизайнер да направи шкаф за дистанционни, отделна мебел, крайно време е. Отиде си консултанта без да ми намери аппа.

Седнах и почнах да разсъждавам, а това го мразя и ми отнема ресурса да стоя прав. Викам си, може ли тия пеендраси от гоогле да са притесняват, че аз, с тоя американски акаунт, може да се опитам да промъкна встрани от митницата интелектуална собственост без да си платя акциза и да гледам при американците българска телевизия която за капак и за джобидонов ужас съдържа руски видеопакети? Аз руска телевизия не гледам, просто не го чаткам руския, но гоогле не може да е сигурен в това и взема съобразителни мерки.

Станах, отидох на село и си направих един селски гогле акаунт, казах му че съм си на село и те така искам акаунт да си имам и аз като един европейски селянин.

След това направих пълен ресет на акъла на телевизора, лоботомия. Пуснах го пак и се вкарах със селския акаунт. Познайте! Още не го бях изписал аппа и ми се появи. Инсталирах и тогава ми почнаха проблемите.

Това дистанционно, оригиналното красиво с всяко копчета и функции, вече за нищо не става. Работи му пауъра, волумето, но всеко друго копче ме изхвърля от аппа и трябва отново да гоня менютата да си намеря аппа и да диря коя програма съм гледал със стрелките. А, стрелките работят. Това му викам научнотехнически булшит аз. Друг път ща ви разправя и за самия телевизор, това ми е последното Сони в живота.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор
 
Мнения: 4193
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 9:37 pm

Предишна

Назад към Автомобилна електроника

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
placeholder