Тротинеткаджии има ли?

За мотоциклети, ATV-та, велосипеди и т.н. Вход само с каски!

Тротинеткаджии има ли?

Мнениеот батваню » Чет Мар 09, 2017 4:36 am

Напоследък почна да ми дотяга употребата на велосипед в града — налага се да го оставям пред магазини, не мога да го комбинирам с автобус, голяма борба е, ако се наложи да го кача в асансьор. А междувременно местната власт покрай злоупотреби и кражби доста подобри тротоарите тука. Та в полезрението ми попадна това: http://www.decathlon.bg/p/8329371_troti ... #/17-254-_ Не съм се качвал на такова нещо и леко се колебая все още, та рекох да събера мнения... Ще ме разубедите ли? :)
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Тротинеткаджии има ли?

Мнениеот TheSaint » Чет Мар 09, 2017 9:01 am

Не съм карал такова нещо - освен няколко метра в магазин (но това не се брои). Но купувай, идеята много кефи!
Завиждам благородано за третоарите - тук е даже по-зле и от БГ - просто липсват третоари на повечето места.
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Чет Мар 09, 2017 12:22 pm

Ха-ха Ванка, къде ме прати - дядо ми навремето ми беше направил принципно същото превозно средство, но с два големи лагера от самоходен комбайн СК4 :biggrin:
Принципно е идейно и добро за поддържане на физическа форма с движение. Вече си те представям как слаломираш между пешеходците :)
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Чет Мар 09, 2017 12:33 pm

А няма ли с по-големи колела?Защото може да си имаш проблеми и на най-малките бабуни.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот батваню » Чет Мар 09, 2017 12:50 pm

kamen написа:А няма ли с по-големи колела?Защото може да си имаш проблеми и на най-малките бабуни.

Предполагам ще се намерят и с по-големи колела, ама тогава габаритите стават неприемливи за носене на каишка, на рамо в автобуса примерно.
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот turin » Чет Мар 09, 2017 1:21 pm

Много яко, не се бях сетил. Но къде се кара – по тротоарите би трябвало да е забранено (в България все някога ще се махнат профучаващите колоездачи от тротоарите...), значи на пътя? Леко опасничко ми се вижда (малки гуми, коли, дупки), освен ако си имаш точен маршрут, проверен и безопасен, евентуално включващ максимално велоалеи.
Аватар
turin
Майстор
Майстор

Мнениеот батваню » Чет Мар 09, 2017 1:46 pm

turin написа:Много яко, не се бях сетил. Но къде се кара – по тротоарите би трябвало да е забранено (в България все някога ще се махнат профучаващите колоездачи от тротоарите...), значи на пътя? Леко опасничко ми се вижда (малки гуми, коли, дупки), освен ако си имаш точен маршрут, проверен и безопасен, евентуално включващ максимално велоалеи.

Тука има велоалеи, а за тротоарите не знам, би трябвало законово да са приравнени към пешеходците, но при всички случаи не ми пука, АЦАБ.
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Чет Мар 09, 2017 1:55 pm

А къде е това тука , в Пловдив или другаде ?
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот батваню » Чет Мар 09, 2017 6:39 pm

Nikolashka написа:А къде е това тука , в Пловдив или другаде ?

Пловдив, да.
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот батваню » Пет Мар 10, 2017 8:17 pm

OK, купих я... ша видим ся как ша е.
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Съб Мар 11, 2017 12:58 am

То па времето са скапа ...
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Съб Мар 11, 2017 6:57 am

Ох как ме кефиииш!
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nqkoi_Zabluden » Съб Мар 11, 2017 7:19 am

Определено бързо ще се придвижваш.
Предимство е, че може да се кара по тротоара, и да се качваш по рейсове. Тук съм виждал всякакви хора с такава тротинетка, особено по центъра. Явно е ползват за кратки дистанции.
Има и електрически такива, на които може да им се чудиш къде е мотора с батериите...
Изглежда малко смешно, но върши добра работа, а като гледам и хора с костюми да ги карат, предполагам, че не се потиш толкова много.
Снимай се, когато се качиш на тротинетката да се посмеем малко ;)
Nqkoi_Zabluden
Майстор
Майстор

Мнениеот Пачо » Съб Мар 11, 2017 7:23 am

Аз бях взел една за мен, после голямото хлапе като се научи да ходи я взе, взехме и за малкия който завидя и те така. После забравих, че за мен съм искал тротинетка и като децата минаха на колелета ги подарихме на други деца. Много здрави.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот батваню » Нед Мар 12, 2017 11:50 pm

Тая вечер минах около километър и малко отгоре, изненадващо изморително се оказа или аз съм изгубил форма след зимния сън. :) По гладкия асфалт на велоалеите върви добре, а по по-грапавия на някои улици доста шум вдига. Возих я и на градски, и на междуградски автобус — удобно е, въпреки че е доста тежка (6 кг). Има кусури в конструкцията, личи си, че дизайнерите са били с приоритет над инженерите — при разгъване захапва каишката за носене, при сгъване „дъното“ се дере свирепо алуминий в асфалт (подлепих го с гума, грозно стана, ма не дере вече). Иначе отпред има някакъв амортисьор на колчето на вилката с около сантиметър и нещо ход, а задната ос е на гумено-метални втулки в рамката — усеща се, че обира някаква част от ударите.
Аватар
батваню
Баш Майстор
Баш Майстор

Следваща

Назад към За техника, която се яха