Да се похваля (с... Моторетка!)

За мотоциклети, ATV-та, велосипеди и т.н. Вход само с каски!

Да се похваля (с... Моторетка!)

Мнениеот TheSaint » Вто Окт 06, 2015 8:23 pm

Ако някой ми беше казал, че 1 ден ще се кача на моторетка, при това "кросова" и всичко това ще ме кефи - е много щях да му се смея!  :crazy:
НО - кризата на средната възраст и скуката в нашето китно кралство на прощават никому! :)

Та това е машинката - Honda CRF230F - 14 кончета и незнам колко козлета:

Изображение

Слаба, но лека машинка - 107 кг.  - много ми легна на душата след като премина първоначлния ужасТ от това да си многоръкия буда дето с всички ръце и крака трябва да прави нещо и при това и да гледа да се не претрепе! ;) Има още мнооогоооо хляб да ям, но пъроначлания уплах е преодолян (след около 200 км изминати).

Снимката е местенце на 4 км от където живея (още 1 предимство да си живееш на село ;) ). Вечер след работа врътвам 1 кръгче - ми много разтоварващо ми действа! :good:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Да се похваля (с... Моторетка!)

Мнениеот Zois » Вто Окт 06, 2015 8:49 pm

Ми хайде, честито !
И много да й се кефиш...
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Пачо » Вто Окт 06, 2015 9:26 pm

Престанете!
Жена ми е обещала на майка ми да не ми позволява да си купя мотор в шатите.

A се хващам вече че гледам моторетки по 4-5 часа седмично, и е това много ми е легнало http://images.yamahamotorsports.com/img.jpg?id=30239&w=840

Много ти е добро моторетчето, и много ти завиждам.
... "Всичко,що е технически оправдано,е красиво"-Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Сря Окт 07, 2015 12:08 am

Честита ти моторетка и ново занимание  :)
А Пачо явно си пада по класическите изпълнения.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Сря Окт 07, 2015 6:47 am

С това поле широко има да я изпъваш :biggrin:
Честито!
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Сря Окт 07, 2015 8:43 am

Пачо, с риск да налея още масло в огъня - невероятна красота!!! Преди да яхна таз шарения - такива заглеждах и аз! И такова бих взел, ако не живеехме в планината! :)

Kато млад тинейджър - открих един плейбой незнайно как забутан на тавана - изключителна находка през 80-те!  :dance3:
Та често ходех там да го "прехвърлям" на ръка - помня, че имаше точно подобна черна моторетка - вече не помня дори марката, но изглеждаше точно така! 
Явно секса добре я е "продал" и дълбоко се е запечатала в съзнанието ми!  :slap:

[quote="Пачо"]
Престанете!
[/quote]
Последна промяна TheSaint на Сря Окт 07, 2015 8:53 am, променена общо 1 път
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Сря Окт 07, 2015 8:46 am

Благодаря на всички за добрите пожелания!  :drinks:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Сря Окт 07, 2015 2:04 pm

Уха, е това е супер яко, просто... :good:

Обаче, умната, че с 50-60 км с моторетка не се усещат, ама ако трябва да мааш обратно пеша, е друга работа. Носи си винаги, там каквото трябва - достатъчно вода, минимум инструменти и материали и т.н. Силно бих ти препоръчал да си вземеш такова устройство: https://www.findmespot.com/en/index.php?cid=101 Много ценна джаджа! А и жената ще е по-спокойна. Друго, което много бих препоръчал е филтър за вода, по-специално този - https://sawyer.com/products/sawyer-squeeze-filter-system-sp131/. Тежи нещо като нищо и струва 20-30 кинта, но може да е безценно, ако потрябва.
Последна промяна Смоки на Сря Окт 07, 2015 2:09 pm, променена общо 1 път
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Сря Окт 07, 2015 7:32 pm

Хубавото е че където ще караш няма трафик тоест ако се издумкаш на земята сам ще си си виновен като цяло  :blum3:
Готина моторетка и да си я караш без проблеми и със здраве. Това е важното че ти харесва и ти е приятно.  :drinks:
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Сря Окт 07, 2015 7:36 pm

[quote="Смоки"]
Уха, е това е супер яко, просто... :good:

Обаче, умната, че с 50-60 км с моторетка не се усещат, ама ако трябва да мааш обратно пеша, е друга работа. Носи си винаги, там каквото трябва - достатъчно вода, минимум инструменти и материали и т.н. Силно бих ти препоръчал да си вземеш такова устройство: https://www.findmespot.com/en/index.php?cid=101 Много ценна джаджа! А и жената ще е по-спокойна. Друго, което много бих препоръчал е филтър за вода, по-специално този - https://sawyer.com/products/sawyer-squeeze-filter-system-sp131/. Тежи нещо като нищо и струва 20-30 кинта, но може да е безценно, ако потрябва.
[/quote]

Мерси Смоки!

Замислил съм се и аз - нещо за ремонт на гуми + помпа. Трябва да видя дали са безкамерни тези гуми... мисля някакъв компресиран въздух в кен да нося.
Досега където и да съм драпал - има 3G, но да, ако видя, че отиват на по-сериозни приключения нещата, ще мисля за този товоя джаджа...
Филтър също е доста добра идея - тук продават някакви - ще погледна, но няма много шанс да е като това което препоръчваш...

Иначе на снимката изглежа пусто, но на около има доста пастири + малки селца, а хората са като цяло доброжелателни.
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот komisar » Сря Окт 07, 2015 9:14 pm

Честито и от мен!  :drinks:
Той, Смоки те "почна" , но да си кажа и аз- обърни внимание на екипировката с която караш- каска, очила, протектори за краката, ръцете, гърба... Моторджийски ботуши или обувки? 
И да знаеш, че тази моторетка много скоро ще ти умалее!  ;)
Спиро от филма "Два диоптъра далekогледство":- Ако някой ти каже лоша дума за Москвича, да знайш- от завист е!

Както казва баджанака - абе ти искаш да го направиш като хората, ама дорде не го побългариш - не работи!
Аватар
komisar
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Сря Окт 07, 2015 9:30 pm

Честито, Сейнти, със здраве да и се радваш на моторетката! :drinks:
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост - за първото не съм сигурен. (А. Айнщайн)
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Сря Окт 07, 2015 9:34 pm

[quote="Пачо"]
Престанете!
Жена ми е обещала на майка ми да не ми позволява да си купя мотор в шатите.
...
[/quote]Това ми напомни на един виц...

Един фен на ЦСКА постоянно гледал мачове. Жена му накрая не издържала, застанала пред телевизора и казала:
- Ти ЦСКА ли обичаш повече или мене? :diablo:
- Че аз и Левски обичам повече от тебе...  :shok:
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост - за първото не съм сигурен. (А. Айнщайн)
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Чет Окт 08, 2015 9:42 am

[quote="komisar"]
Честито и от мен!  :drinks:
Той, Смоки те "почна" , но да си кажа и аз- обърни внимание на екипировката с която караш- каска, очила, протектори за краката, ръцете, гърба... Моторджийски ботуши или обувки? 
И да знаеш, че тази моторетка много скоро ще ти умалее!  ;)
[/quote]

Каскет имам добър, дойде с моторетката - такъв но черен:
Изображение

Дадоха ми и доста хубави offroad ботушки O'Neal, но за съжеление никак не ми ставаха и си купих нови, някаква местна марка - но повече като за път - подобни на това:
Изображение
Много са по-леки (и меки), но се надявам все пак да пазят.

Ужастно не ми харесват off-road "гипсовете" :) Но снощи разбрах защо е готино да ги имаш - колегата няколко пъти си оставя маратонките в калта, аз за малко на няколко пъти да успея да си изхлузя и ботушките ;)

Налакътници имам, а под панталона съм с наколенки (които пазят и пищяла) - останало от годините когато карах MTB.
Ризница и гръб за малко щях да купя миналата събота, не намерих подходящи - но са ми е в списъка.

Като цяло не харесвам екстремни изпълнения, а техничо каране. Обикаляне по пътеките ми е идеята, не сериозен off-road -  затова и гледам да подбера по-лека екипировка.

За мотора, че ще умалее - сигурно, но да си призная - беше ме много страх и подбирах нещо лесно и приятно за абсолютно начинещ.
Конкретно за това добиче хората пишеха, че е много приятен за начинащ, че дори и за понапреднали - и прекрасно се справя с пътеките (trail riding).
Сега, аз няма с какво да го сравня, но за сега съм много доволен от избора си!  :driving: 
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Лев4о » Чет Окт 08, 2015 10:32 am

Сейнти, при теб е жега и тоз мотор не се кара бързо, не загрява ли? На нашият сме му сложили електрически вентилатор зад радиатора, поръчахме го от ebay, специално за модела.
Аватар
Лев4о
Баш Майстор
Баш Майстор

Следваща

Назад към За техника, която се яха