от Nqkoi_Zabluden » Вто Сеп 23, 2014 8:36 pm
Дано някой следи темата.... Току що минах малко повече от километър с велосипеда, само на батерия, която не съм е и зареждал ( две батерии последователно свързани 12В 14Аh)
Усети се накрая, че скоростта намаля, но не значително, пък и не знам до къде са заредени батериите...
Значи аз съм 98кг, колелото е около 25кг.
Тръгване от място макар и бавно е възможно, максималната скорост е неограничена, тъй като мотора постоянно помага.
Два проблема:
1. Не съм закачил оптегача, и след определена скорост веригата почва доста да играе отдолу
2. Мотора загря доста ( аз и доста зор му дадох де, като за пръв път)
Това което си мисля е, ако някой електричар може да даде решение за максимално токов стопер. Не знам как се казва и дали има такова нещо и дали може да се направи.
Дефакто да си го настроя, така че ако вдигне повече от 10A да изключи и да ми подскаже, че трябва да въртя педалите, после като падне ампеража да включи и почне да помага...
Идеи.....?
Много е готино чувството ей да знаете....
Трябва си и съединителче същото като на задното движение на колелото... да успокоява мотора малко ( незначително малко успокоение ще е, но пак по малко ще върти и повече инерция).
Стискам палци някой да се включи....
За мен първия прототип е вече готов в движение... сега ми остава само модернизация... и готови на пътя
Последна промяна
Nqkoi_Zabluden на Вто Сеп 23, 2014 8:39 pm, променена общо 1 път