Велосипед без педали

За мотоциклети, ATV-та, велосипеди и т.н. Вход само с каски!

Велосипед без педали

Мнениеот prius06 » Вто Сеп 04, 2012 4:50 am

Не знам дали "За техника, която се яха" е правилната категория в случая, но не намерих по-добро място за този велосипед без педали
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост - за първото не съм сигурен. (А. Айнщайн)
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Велосипед без педали

Мнениеот Смоки » Вто Сеп 04, 2012 7:13 am

[quote="prius06"]
Не знам дали "За техника, която се яха" е правилната категория в случая, но не намерих по-добро място за този велосипед без педали
[/quote]

Хаха, това е тук наблизо при нас.  :biggrin:
Ми аз отдавна разправям, че колелото придобива значение на статус символ и често не е толкова от значение дали един или друг модел или концепция са практични, важното е да правят впечатление и да изглеждат скъпо. А с това колело направо ще избиеш рибата, ако се появиш с него вечерта в биргартена. :biggrin:
Иначе концепцията не е нова, всъщност е най-старата възможна. Авторите признават, че са били вдъхновени от това:
Изображение
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Вто Сеп 04, 2012 7:27 am

Сега се зачетох, за историята на първото колело, т.нар. "дрезина" на Карл Дрейс.
Интересни са били мотивите за създаване на подобно нещо. В резултат на избухването на вулкана Тамбора в Индонезия, годината 1816 е необичайно студена. Наричат я "година без лято". Това се отразява и на селскостопанската продукция в Европа и Америка, и по-специално на овеса, който както знаем е "гориво" за конете - основния транспорт по това време. Цените на овеса скачат неимоверно и се стига до нещо, като горивна криза. Тогава, находчиви мъже като Карл Драйс, са почнали да търсят алтернативи и така се стига до откриването на велосипеда. :)
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Вто Сеп 04, 2012 7:59 am

Сина ми се научи да пази равновесие на подобен велосипед който яхна на четири години и на петата беше готов. Така избегнахме помощните колела. Беше му любим и дори когато можеше да караше вече и с педали, покарваше и този докато му умалее. С това нещо развиваше и прилична скорост, не се догонваше и добре че подметките бяха яки, че други спирачки липсваха. Препоръчвам го като средство са 'начинаещи' велосипедисти. Гледам има ги по магазините вече. Нашето беше такова:
Прикачени файлове
DSC00065.JPG
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Пачо » Вто Сеп 04, 2012 3:38 pm

[quote="ant"]
Сина ми се научи да пази равновесие на подобен велосипед който яхна на четири години и на петата беше готов. Така избегнахме помощните колела. Беше му любим и дори когато можеше да караше вече и с педали, покарваше и този докато му умалее. С това нещо развиваше и прилична скорост, не се догонваше и добре че подметките бяха яки, че други спирачки липсваха. Препоръчвам го като средство са 'начинаещи' велосипедисти. Гледам има ги по магазините вече. Нашето беше такова:
[/quote]
Потвърждавам. Същата идея, просто на нормалните колелета им развинтих педалите да не си удрят краката в тях. И си имаха спирачки де  :biggrin:
... "Всичко,що е технически оправдано,е красиво"-Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Владислав » Вто Сеп 04, 2012 6:17 pm

:biggrin: :drinks: :good: Това малко ми напомня на превозното средство дето го беше изобретил Mr. Garrison от "South Park":

Изображение

Иначе идеята е забавна, но не съм сигурен доколко е ефективна от биомеханична гледна точка.
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към За техника, която се яха