Преместена тема за седалка

За мотоциклети, ATV-та, велосипеди и т.н. Вход само с каски!

Re: Re: Кой с какво олекна напоследък?

Мнениеот Владислав » Нед Юни 03, 2012 3:28 pm

[quote="Пачо"]
To поне да бях с някой боздуган между краката, да си кажеш "е, няма как да го сбереш на седалката" ми то си не струва парите за това дето ми го предлагаш  :biggrin:
[/quote]
:biggrin: :drinks: И ти ли, Бруте...  :crazy: :rofl:
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Пон Юни 04, 2012 6:27 am

[quote="Владислав"]
[quote="Пачо"]
To поне да бях с някой боздуган между краката, да си кажеш "е, няма как да го сбереш на седалката" ми то си не струва парите за това дето ми го предлагаш  :biggrin:
[/quote]
[/quote]

Хм, няколко пъти вече Пачо пуска коментар в този смисъл, но аз все още не мога да рабера какво има предвид. Вие на оная работа ли си седите, та размера на седалката да има значение  :)
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Пон Юни 04, 2012 6:48 am

[quote="Смоки"]
[quote="Владислав"]
[quote="Пачо"]
[/quote]
[/quote]

Хм, няколко пъти вече Пачо пуска коментар в този смисъл, но аз все още не мога да рабера какво има предвид. Вие на оная работа ли си седите, та размера на седалката да има значение  :)
[/quote]

Ми моята работа идва иззад топките, мога да я напипам доста назад, на нея баш ми се пада носа на седалката. Може и друго да е това дето усещам де, не познавам добре устройството на баш тоя бутален двигател  :biggrin:
... "Всичко,що е технически оправдано,е красиво"-Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Преместена тема за седалка

Мнениеот ant » Пон Юни 04, 2012 8:07 am

Ето:
Прикачени файлове
images.jpg
images.jpg (10.37 KiB) Прегледано 3484 пъти
prostate-anatomy.jpg
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Смоки » Пон Юни 04, 2012 5:50 pm

[quote="Пачо"]
Ми моята работа идва иззад топките, мога да я напипам доста назад, на нея баш ми се пада носа на седалката. Може и друго да е това дето усещам де, не познавам добре устройството на баш тоя бутален двигател  :biggrin:
[/quote]

Ясно, сега те разбрах какво имаш предвид.
Потвърждавам си мнението, че SQ-lab седалките са решението за теб.

Нивото на диверсификация на форума обаче се извисява главоломно :biggrin:
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Пон Юни 04, 2012 8:07 pm

Ето моята седалка, на жената, на детето.
Моята гледа леко на горе отпред, иначе се приплъзвам и стоя на колчето, а товааааза за сега поне не ми харесва  :biggrin: . За в момента кормилото и седлото са ми на едно ниво, но ми се кара по-изправен. Вероятно ще трябва да се смени волана.

Мерих си вече по картинките на Смоки, за които съм му благодарен и съм '6'.

Имам багажник за колело, но за тавана. Обаче Колата ми е височка, гредите също и малко зор виждам. Какви са вашите съвети относно багажник за колела, трябва да поема поне 2 26"-ови, по-малките в багажника. Зарибил съм се по такъв за теглич. Или пък да добавя втори за отгоре.... :unknw:
Прикачени файлове
04062012093.JPG
04062012094.JPG
04062012095.JPG
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Пачо » Пон Юни 04, 2012 8:40 pm

[quote="ant"]

Имам багажник за колело, но за тавана. Обаче Колата ми е височка, гредите също и малко зор виждам. Какви са вашите съвети относно багажник за колела, трябва да поема поне 2 26"-ови, по-малките в багажника. Зарибил съм се по такъв за теглич. Или пък да добавя втори за отгоре.... :unknw:
[/quote]
Teзи за теглич са идеални, аз съм доволен. Има модели които спокойно 3 колелета ще хванат. Удобно е да може да се разгъва назад за достъп на задната врата (ако си комби или жипка някаква).
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Пон Юни 04, 2012 8:53 pm

Не съм виждал такъв, който се разгъва назад. Някоя снимка, линкче биха ми спестили доста ровене из нета....
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Пачо » Пон Юни 04, 2012 9:09 pm

[quote="ant"]
Не съм виждал такъв, който се разгъва назад. Някоя снимка, линкче биха ми спестили доста ровене из нета....
[/quote]

Примерно тези, моят се свива надолу.

Изображение

Изображение
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Пон Юни 04, 2012 9:26 pm

Благодаря!
Ще се поразтърся, идеята ми допада и разчитам, че са се погрижили за здравината.....Автомобила е SUV .
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Смоки » Вто Юни 05, 2012 6:14 am

[quote="ant"]
Благодаря!
Ще се поразтърся, идеята ми допада и разчитам, че са се погрижили за здравината.....Автомобила е SUV .
[/quote]

Багажниците за теглич са много добри и удобни, но са и най-скъпия вариянт. От типа, който е пуснал Пачо тук не съм виждал, повечето са по-скоро такива: http://www.thule.com/en/BG/Products/Bike-Carriers/Towbar
За монтаж отзад обаче има един много по-евтин вариант: http://eckla.de/porty.html. Изглежда малко афиф, но при правилен мотаж е много стабилен. Ползвал съм такъв, виждал съм ги да ги продават и в България. Предимство е и, че когато не ти трябва, почти не заема място.
Имам багажник и за покрива, но честно казано не го харесвам. Увеличава разхода на гориво и габаритите на колата и то в странна посока. Веднъж, паркирайки в двора след 1000 км път, изведнъж изключих, че имам колело отгоре и за малко да го потроша в покрива на навеса.
Последна промяна Смоки на Вто Юни 05, 2012 1:05 pm, променена общо 1 път
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Вто Юни 05, 2012 8:12 am

Този, който опира в стъклото ме притеснява.
Другия с допълнителните светлини ми допада. Въпроса е как се отваря багажника на колата или той не стои, защото стойката се сваля лесно?
Единствения негатив, който съм чул за стойките отзад е, че се цапат много колелата. Вярно ли е това?

Понеже ми е необходим за кратки разстояния, май този ми хваща окото.
Прикачени файлове
972000_P_1_sized_166x110.jpg
972000_P_1_sized_166x110.jpg (96.23 KiB) Прегледано 3477 пъти
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Пачо » Вто Юни 05, 2012 8:50 am

[quote="ant"]
Единствения негатив, който съм чул за стойките отзад е, че се цапат много колелата. Вярно ли е това?
[/quote]
Звучи логично, но не мога да кажа доколко е така. Ние повече ги цапаме при каране.Тук е чисто и като вали по-скоро се почистват на стойката околкото да се цапат. Но като сме изпоцапани много, направо спирам на автомивка до нас и ги мия така както са си на стойката.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Вто Юни 05, 2012 1:02 pm

[quote="ant"]
Този, който опира в стъклото ме притеснява. ...
[/quote]

Няма нищо притеснително, автомобилното стъклото издържа много повече, отколкото обикновено се предполага. Иначе нямаше да има начин да си купиш такъв багажник в Германия, никога нямаше да получи сертификат. Лично съм пробвал този тип багажници монтирани от почти вертикални до почти хоризонтални задни стъкла. Единственият проблем е да имаш къде да захванеш горните два каиша. При мен, Смарт 44, не става,а защото задната врата е пластмасова в горния си край и ако закача нещо там, ще се отпори. Много ме е яд за което. :mad:

Но вариантът, на който си се спрял, също изглежда добре. Остава само и цената да те устройва.
Последна промяна Смоки на Вто Юни 05, 2012 1:07 pm, променена общо 1 път
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот ant » Вто Юни 05, 2012 1:24 pm

[quote="Пачо"]
Но като сме изпоцапани много, направо спирам на автомивка до нас и ги мия така както са си на стойката.
[/quote]
Оооо, на моето при тази процедура ще му падне боята вероятно....... :biggrin:

Всъщност някога имах по-сносно колело, но падна жертва на 'ДемоКРАДИзацията' ...... :mad:

[quote="Смоки"] Остава само и цената да те устройва[/quote]
На първо четене става дума за 80лв, но не съм ги видял още на живо. Били за 2 колела.
ant
6-ти разряд
6-ти разряд

ПредишнаСледваща

Назад към За техника, която се яха