Кофти момент

За мотоциклети, ATV-та, велосипеди и т.н. Вход само с каски!

Кофти момент

Мнениеот Zois » Съб Фев 11, 2012 4:44 pm

През седмицата ми се случи кофти случка и понеже не ми харесва да се оплаквам, приемете го по-скоро като споделяне на мъката с близък приятел.
Преди два дни ми откраднаха мотора. Направо, още не мога да го приема като реалност. След 15 години притежание и шофиране на няколко мотора, не допусках, че това може да ми се случи на мен. Не и тук където съм (не в БГ), в сравнително тих квартал, от двора на къщата, където живея. Но явно за всичко си има „първи път”, а може би и кризата започва да си казва думата. И ако икономическата стойност на този мотор, бих преглътнал по някакъв начин, то за сантименталната му стойност ще ми е много трудно. Радостните мигове и преживявания ще останат за дълго в съзнанието ми,. Ще ми трябва доста време, докато спомените избледнеят. На всичкото отгоре 99% съм сигурен, кой стои зад цялата работа, но за момента не мога да направя нищо.
Е, това е. Сега ми е някак си по-леко.
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Re: Кофти момент

Мнениеот Пачо » Съб Фев 11, 2012 8:48 pm

Ееей майка му мечка, моите събелезнования зоис!
Не са ми крали мой мотор, но на двама приятели им крадоха. Единият го намерих аз. Откраднаха го от 4-тия етаж на общежитието, от коридора. Същата нощ бях цепил двигателя на моя и го бях сглобил към 3 часа сутринта. Това в стаята ми. И понеже имам алергични реакции от масла със сяра (скоростите), бях заспал на отворени врата и прозорец за течение.

На сутринта ставам и на гледам мотора на другия момък от стаята липсва от коридора, моят си беше в стаята. Момчето не беше в София по това време, обадих му се д аму кажа и ... тръгнах по следите  :biggrin: Буквално. По следите по следите и го намерих в едно дере зад икономическия.

Другия приятелски мотор го откраднаха от пред общежитието. В ония години неизбежно се познаваш с мутри и подобни типове. От местния бос на трите седмици (охранители) разбрахме, че е племенника на СИК-аджииска муцуна. Разбрахме и къде е мотора, разбрахме и че излизат вечер да го карат. Казаха ни ако си го вземем, наш си е, но не могат да го карат онзи да го върне.

Започнахме да правим хайки от 15-тина мотора всяка вечер на симеоновско шосе. Тоест, хайката чакаше в студентски град, а двама дежуреха от 22:00 до към 1:00 в полето около симеоновско. Вече имаше мобифони, аз имах едно senao, военен радиотелефон. Така около седмица и нищо. Един следобяд оня от седмиците се обади, че тия с мотора са в червена звезда. Събрахме се за 15-тина минути и ги задебнахме. Сгащихме го моториста тъкмо когато излизаше от една пряка на Никола Габровски, до автобусната спирка преди кръстовището на гражданска отбрана. Налетехме му като косове на бял отел  :biggrin:
Навалицата на спирката онемя, два автобуса не могат да си спрат на спирката, а ние бой по шарото, бяха двама но единия избяга.Тоя дето го хванахме го оставихме да лежи и се прибрахме, даже мотора не позволихме да падне.Изначало го държах аз, после го дадох на един друг, после онзи го беше дал на един от спирката та да ходи и той да блъска гепача.

Много е гадно да ти откраднат мотора, не е само купчина желязо. Съчувствам ти зойс.  :drinks: за мъката ти
... "Всичко,що е технически оправдано,е красиво"-Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Нед Фев 12, 2012 12:33 am

Уфф, гадна работа. За момент си преставих да ми изчезна някое от колелата, които съм сглобявал винтче по винтче, всяка част съм я дебнал с месеци из нета, докато я купя, вложил съм си душата, дето се вика, ...и ме сви под лъжичката. Стискам палци да си го върнеш.
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Zois » Нед Фев 12, 2012 10:32 am

[quote="Пачо"]
Много е гадно да ти откраднат мотора, не е само купчина желязо. Съчувствам ти зойс.  :drinks: за мъката ти [/quote]

Много е гадно, наистина. Не е само купчина желязо. Не и за мен. Както и за повечето хора тук във форума, колите, моторите, колелата са много повече от купчина желязо. Те са частица от живота им.
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот Гжмъц » Нед Фев 12, 2012 7:30 pm

Уф, много кофти. Дано го намериш.
Преди няколко месеца приятел ми беше оставил едно Кавазаки Вулкан 1700/доста скъп мотор/ и въпреки, че двора ми е уж добре защитен, все го мислех.
Моят крос го държа в гаража, а колите са на открито :)
Силно се надявам да си върнеш машинката!

Таралежът е птица упорита-
без да го ритнеш не излита !

Като чуеш тропот на копита, огледай се за кон, а не за зебра !
Аватар
Гжмъц
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Владислав » Вто Мар 20, 2012 8:51 pm

Ба си, чак сега я виждам тая тема. Моите съболезнования! Много е гадно да ти откраднат возило, особено ако си мераклия. Пусто, не е просто вещ!  :mad: Дано тоя дето го е откраднал или се пребие с него, или го излежи!
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Zois » Сря Мар 21, 2012 10:13 am

Благодаря ви, приятели, за съчувствието и подкрепата.
За съжаление, вече месец и половина след случката... "ни вест, ни кост". Май надеждата започна да си отива лека-полека.  :unknw:
Последна промяна Zois на Сря Мар 21, 2012 10:18 am, променена общо 1 път
Zois
6-ти разряд
6-ти разряд

Назад към За техника, която се яха