Застраховка за кола

Бъдещето на автомобила

Застраховка за кола

Мнениеот Nikolashka » Сря Юни 24, 2015 2:56 am

Скъпи братя и сестри ...... стрелката отива да удари в червеното. Големите Allstate са получили патент и са на път да вкарат страхотно утежнение в живота на собственика на кола. Да но усложнят живота. В момента работят по въпроса скоро май ще започнат да черпят информация за тебе, повече от колкото ти би желал да им кажеш. А с кой ще я споделят после, това никой не знае. Те искат да знаят кога си настъпил спирачката, кога газта, кога си се кавардисал, защо си се кавардисал и какви рискове носи това за теб като водач и за тях като застрахователи. Направят ли го, всички останали ще последват. Последват ли - that is the end of it. Ами добре, че вече не съм много млад и предстоящето е неизвестно, колко е и какво ще е. Да му мислят младите. Аз и без това си плащам $3 000 на година застраховка за две коли.......

Ето текст на английски :

Allstate has recently been granted patents for new technologies to collect even more information about drivers,Business Insider reports.
In fact, using sensors in the steering wheel and/or brake pedal, as well as cameras mounted inside the car, the insurance company would be able to evaluate drivers' physiological data including heart rate, blood pressure, and electrocardiogram signals every two seconds.
With sensors becoming more and more affordable these days, many companies such as auto insurers are attempting to collect additional data for risk assessment purposes. While Allstate has yet to develop the aforementioned technologies, the fact that it was granted patents shows how serious it is about monitoring insured car owners.
This obviously and legitimately raises a number of issues pertaining to individual freedom and privacy. The Big Brother-type systems we're talking about here go way beyond the mild devices auto insurers offer to monitor one's driving habits and potentially reduce their insurance premiums.
According to those patents, future applications could include integrating cameras with sensors to analyze vehicle speed and other factors to monitor the distance between the vehicle and roadway lane divider lines; collecting the position and movement of a vehicle; and evaluating "time of day violation" (because nighttime driving is more dangerous than driving during the day).
This could even have impacts beyond your car insurance, mind you. As Allstate writes, "A pattern of aggressive driving may be correlated to 'risk taking' in other life or employment environments, including but not limited to spending and debt repayment."
Will auto insurers share your data with other companies such as banks? Now that's starting to become a bit scary...
Аватар
Nikolashka
екип

Re: Застраховка за кола

Мнениеот longgo » Сря Юни 24, 2015 7:02 pm

Ако си с андроид телефон , от профила си в гогъл просто подай сигнал да ти набере телефона.. На моя за протокола съм блокирал всякакви възможни протоколи и сервизи удостоверяващи нагледно де съм.. Та опитах аз да се "издиря" на картата.. Не ме намери. Подадох сигнал да ме набере.. и щастлив зачаках. Нищо не се случи. И таман викам си надхитрих ги гадовете и за нещо си пуснах wifi-на телефона и.. дръъъъъъннннн звъни ми..  :shok: Та с горното празнословие - все по-зле ще става и все повече ще ни обясняват че е за наше добро и че това е с цел рентабилност и безопастност.. Ама то и за това днес меддите гърмят, как ония в белия дворец си позволили да следят и пдлушват френски президенти и то няколко.. пък ти за едната кола.. с тракер
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Сря Юни 24, 2015 7:20 pm

Нищо не си разбрал (накъде бия).
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Leo » Сря Юни 24, 2015 9:26 pm

[quote="Nikolashka"]
Скъпи братя и сестри ...... ....Аз и без това си плащам $3 000 на година застраховка за две коли.......

.....
[/quote]

Ами ... да ти е честито!

Велик майстор и ... механик кат теб ... може да си го позволи!

п.п. И ... недей почва да ни съжаляваш и да оправдаш живота си ... колко е по-добър от нашия ...
Leo
Чирак
Чирак

Мнениеот prius06 » Сря Юни 24, 2015 10:26 pm

При нас отдавна Progressive рекламират техния Snapshot. Сега и други фирми започват да правят подобни тъпотии. Засега подобни програми са доброволни, но ще видим докога...
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост - за първото не съм сигурен. (А. Айнщайн)
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Сря Юни 24, 2015 10:41 pm

[quote="Leo"]
[/quote]
И що така, с рогите... :scratch:
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Чет Юни 25, 2015 7:39 am

[quote="Nikolashka"]
[/quote]

Ами че дай жокер де  :pardon:

Разбирам го така :Ако видя някоя мацка с къса пола и хубави либеници то пулса ми ще шамароса тавана и заради това следващият месец ще платя като рисков водач.Ако съм с високо кръвно ще плащам повече.
Но пък ако съм хладнокръвен убиец прегазвам човек,мятам го в багажника и карам бавно да не бия на очи.Така системата ще ме хване като спокоен и разумен водач,че ще ми е и по-ниска застраховката..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Чет Юни 25, 2015 9:51 am

[quote="longgo"]
...

Разбирам го така :Ако видя някоя мацка с къса пола и хубави либеници то пулса ми ще шамароса тавана и заради това следващият месец ще платя като рисков водач.Ако съм с високо кръвно ще плащам повече.
Но пък ако съм хладнокръвен убиец прегазвам човек,мятам го в багажника и карам бавно да не бия на очи.Така системата ще ме хване като спокоен и разумен водач,че ще ми е и по-ниска застраховката..
[/quote]

:biggrin: :drinks:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Чет Юни 25, 2015 7:49 pm

[quote="longgo"]
[quote="Nikolashka"]
[/quote]

[/quote]
Нещо такова, да. В линка, който съм дал, пише че един от основните параметри, които се ползват в момента е "брой резки спирания на 100 мили". В случая за рязко спиране се брои всяко намаляване на скоростта по-бързо от 7 мили в час в секунда. Каква е естествената реакция - избягваме резки спирания ... това хубаво, ама ако ти светне жълто в "колебателната зона" какво правим, ами ако не искаш да плащаш по-висока застраховка, газ до ламарината. Айде жълтото го остави настрана, ами ако ти изскочи дете на пътя... :punish:
С две думи, докато не ги направят тези щуротии задължителни, което в Хамериката за щастие никак не е лесно, ще бягам от тях като дявол от тамян.
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост - за първото не съм сигурен. (А. Айнщайн)
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Пет Юни 26, 2015 2:36 am

[quote="longgo"]

Разбирам го така .....................
[/quote]

Правилно си разбрал. Говорим за пари .
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Cris » Пет Юни 26, 2015 6:41 am

Не ми се пише  много, ама  .....
Ми като  си  се хванал на  хорото ще го играеш  :biggrin:.
И тук има  подобни застраховки, но определено са  за по-скъпи коли.
Както казват въпрос на  личен избор, по-уредена държава,по-високи заплати, ама и по-големи разходи........
Като не ти харесва, еднопосочен билет, ама  тук е по-лошо повервай ми . :biggrin:
А иначе относно тоталния контрол.
Мисля  си,  че ако направят автомобилите да не  могат да вдигат по-висока  скорост от забранената, например  в града, да не искат  да  влязат в  забранена  улицаа,
да  свирят с клаксон до  полуда  ако е  паркиран на  забранено място и още  ред  подобни - съм твърдо  за. Примери  бол - първия  за който се  сещам- изрода дето  смаза детенце в пешеходна  зона в Стара Загора.
В групата във  Фейса бях  постнал нещо  за  автомобил без шофьор на Google, ще се пробвам и  тук :
http://www.mediapool.bg/avtopilotnata-kola-na-gugal-izliza-po-ulitsite-na-kaliforniya-news234078.html
Дори  един човек по-малко да загине по пътищата, съм твърдо за нея, пък  майната и на  личната  свобода, която  ограничава.
Cris
Майстор
Майстор

Мнениеот Nikolashka » Пет Юни 26, 2015 1:04 pm

Що бе, пиши, няма лошо.  :biggrin:

За хорото - аз си го играя, малко мазохист си падам. Второ , то не съм само аз, дето плаща толкова. Всички плащат по толкова.

И накрая - на  доста от живущите в България им е трудно да им се угоди във форум от пишещи от чужбина. Похвалиш България - подиграл си се, укориш България - абе, за какви ни мислиш нас, и ние сме хора. Похвалиш чужбина - кога стана циганин, кога ти почерня гъза ? Укориш чужбина - като не ти харесва там, какво търсиш, вземай еднопосочен билет.

Само ще допълня, че аз на никой не съм му виновен, че живее в България или че живее в чужбина. Не съм аз виновния, други са.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот longgo » Пет Юни 26, 2015 4:29 pm

И в чужбина има доста малоумщина както и в родината.. Където мирише на пари, няма цвят и националност.. За протокола и тук са безумни цени на застраховки и данъци дори предвид заплатите..  :unknw:
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Смоки » Пет Юни 26, 2015 4:55 pm

Истината е, че застрахователите навсякъде са страхотна мафия, въртят милиарди и съответно никой не смее или не може да ги пипне.
Ако са сметнат, че транспондер в задника на всеки ще им донесе печалба, може да сте сигурни, че рано или късно ще направят така, че хората сами ще тичат да им го пъхнат. Абе застрахователи, банки, услуги - всеки е награбил клиента и дои колкото пусне, та и още малко отгоре. Но явно това се явява цената на живота "като бял човек". Дали си струва, всеки трябва да прецени за себе си.
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nqkoi_Zabluden » Нед Юни 28, 2015 12:11 am

Това в Европа не го виждам как ще стане...поне не в близките 100 години.
Не знам накъде отиват тези застрахователи, печелят адски много, не знам накъде повече...
Спрямо цената на колата ми и моята застраховка не е малко...
Nqkoi_Zabluden
Майстор
Майстор

Следваща

Назад към Автомобилни новости