Чистачки самопочистващи се от лед

Бъдещето на автомобила

Чистачки самопочистващи се от лед

Мнениеот Лев4о » Пет Мар 14, 2014 11:57 am

Чистачки самопочистващи се от лед.
Как Ви се струва тази идея? На мен на моменти ми изглежда като че ще счупят предното стъкло!
https://www.youtube.com/watch?v=Z_JkxQhJs6U
Аватар
Лев4о
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Чистачки самопочистващи се от лед

Мнениеот Nikolashka » Пет Мар 14, 2014 12:16 pm

Не мисля да има проблем. Точно това е начинът, по който аз чистя моите чистачки, ежедневна роля. Понеже паркират под капака, та ги спирам от контактния ключ когато са нагоре и ги трескам у джама. Много пъти тръгвам на път, оказва се, че не са ОК, та на светофар гася с чистачките нагоре, слизам, трескам ги и продължавам.

Доста редовно явление е спукан джам по време на смяна на перо / чистачка. Сиромах клиенти / мотики решават да се направят на знаещи, сваля перото, оставя рамото вдигнато, не го полага нежно на стъклото (без перо) и тръгва да разпечатва новото перо. И в един момент ......... писахме на тати за пари. Друга роля им е да се опитат да го минат гаранционно. Не става братя.......
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Любо » Пет Мар 14, 2014 1:09 pm

[quote="Nikolashka"]
... Много пъти тръгвам на път, оказва се, че не са ОК, та на светофар гася с чистачките нагоре, слизам, трескам ги и продължавам.
[/quote]
А аз като ме мързи да слизам шофьорската чистачка си я трескам докато се движи :crazy:. Протягам ръката през джама и докато е в горно положение много бързо я повдигам колкото мога  и пускам.
Любо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Пет Мар 14, 2014 1:47 pm

Ти още по-звяр и от мен  :drinks:
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Смоки » Пет Мар 14, 2014 2:16 pm

[quote="Лев4о"]
Чистачки самопочистващи се от лед.
Как Ви се струва тази идея? На мен на моменти ми изглежда като че ще счупят предното стъкло!
https://www.youtube.com/watch?v=Z_JkxQhJs6U
[/quote]

Абе снега не ми е толкова проблем - ако е натрупал, така или иначе трябва да чистя цялата кола, джама е за 1 минута готов. Проблемът ми е, когато заледи и то яко. Тази зима уж нямаше сняг, ама на няколко пъти такъв скреж пада, че с ледокоп трябва да го чистиш. С пластмасова стъргалка можеш да си забравиш, взех една с месингово перо, с нея по-става, ама пак си е зор. Разни спрейове и течности за размразяване пробвах, не вършат работа. Отново се зарекох следващата ми кола да е с допълнителна печка с дистанционно.
"D'oh"
Homer Simpson
Аватар
Смоки
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот komisar » Съб Мар 15, 2014 8:37 pm

Някой ще плаче горчиво следващата зима!
Стъклото на Вранглера явно може да носи подобни натоварвания- не е извито, малко е като площ, чистачките му са с дължина 350мм. , поставено е перпендикулярно...
Ако някой мераклия си прасне така замръзналата чистачка на Ситроен Пикасо например, където стъклото е направо огромно и е с чистачки поне 700мм. ще си пукне джама с голяма вероятност! Да не говорим, че натрупан сняг на предното стъкло, обикновено означава и замръзнали чистачки за стъклото. Зимно време, мързеливи клиенти често търсят механизма на чистачките- заради превъртели шлици на рамената... Аз лично съм кривил рамо на чистачка- от свлечен сняг от покрива на колата при спиране. Зимно време не хитрувам (вече). Паля колата, пускам парното и си чистя като пич- цялата кола. Добре, че имам гараж де, та ми се случва рядко.  :biggrin:
Последна промяна komisar на Съб Мар 15, 2014 9:03 pm, променена общо 1 път
Спиро от филма "Два диоптъра далekогледство":- Ако някой ти каже лоша дума за Москвича, да знайш- от завист е!

Както казва баджанака - абе ти искаш да го направиш като хората, ама дорде не го побългариш - не работи!
Аватар
komisar
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Съб Мар 15, 2014 11:45 pm

Моите наблюдения са, че сега е модерно колкото по-луксозна колата, еле па ако е и джиБ, толкова повече прилича след снеговалеж на БТР в бойна конфигурация - само една амбразурка пред водача, няма стопове да се виждат, ни задно стъкло. Има, разбира се, такива и сред притежателите на обкновени коли и откровени таралясници. Но явно всички им е заложен мундарски/селяндурски генетичен код. Първите явно считат да им е под достойнството да почистят поне стъклата на БМВ Хх и подобните им, а на вторите им е все тая дали ще ги нахака някой или те ще се нахакат в някого.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Нед Мар 16, 2014 12:12 am

И аз съм на абсолютно същите наблюдения.  Гледам го и си викам....... брачед, можеш само да благодариш на бога че аз не съм полицай. Така ще ти издуя шушоните че ще ти се завърти капелата.....
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот Yossarian » Нед Мар 16, 2014 12:43 am

[quote="komisar"]
Стъклото на Вранглера явно може да носи подобни натоварвания- не е извито, малко е като площ, чистачките му са с дължина 350мм. , поставено е перпендикулярно...
Ако някой мераклия си прасне така замръзналата чистачка на Ситроен Пикасо например, където стъклото е направо огромно и е с чистачки поне 700мм. ще си пукне джама с голяма вероятност! ...
[/quote]
Вероятността е точно обратна, но и в двата случая нищожна. Ако чистачката удря стъклото със сила 50 нютона, в случая с чероито се падат 12,5 нютона на сантиметър, а на пикасото 6,25 :acute:
Още повече, че по/голямото стъкло позволява елатична деформация, която поема част от енергията.
Yossarian

Мнениеот kamen » Нед Мар 16, 2014 8:30 pm

Зарежете математиката-не виждам начин тези чистачки да счупят стъклото с удар.Вгледайте се внимателно-няма достатъчно разстояние,за да засилят,а и самата тежест на перата е много малка.Стъкло ще счупите,и то при лош късмет,ако пуснете чистачката още от най-долно положение да я засили пружината.Доколко е ефективна тази "система за самопочистване"... :unknw:Може и да стане,но някак си не ми се вижда достатъчно.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Nikolashka » Нед Мар 16, 2014 8:41 pm

Камене, получаваш една почрепка. Твоят отговор е верният отговор. Никой нищо няма да счупи, въпросът е дали ще се самопочиства от леда.
Аватар
Nikolashka
екип

Мнениеот longgo » Нед Мар 16, 2014 11:35 pm

А евентуален нагревател в перото? Някакво малко реотанче примерно.. около 1-2 вата.. и на шината буксичка. Чистачката се закача чрез пъзване и закллючване, тоест нанизва се на стеблото и - щтрак. Не такова завърчотене като на нормалните.  Или отвеждане на затоплен въздух чрез дизай на капака, мисля това поне съм го виждал.Както и пукнато предно "стъкло" от.. стъргане на лед от него с пластмасова стъргалка  :pardon:
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Любо » Пон Мар 17, 2014 8:01 am

[quote="longgo"]
А евентуален нагревател в перото? Някакво малко реотанче примерно.. около 1-2 вата.. и на шината буксичка. Чистачката се закача чрез пъзване и закллючване, тоест нанизва се на стеблото и - щтрак. Не такова завърчотене като на нормалните.  [/quote]
То си има такива,  само трябва да се модернизира захранването както казваш, че така и на мен не ми харесва.
HEATFLEXX WIPERS
Любо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Пон Мар 17, 2014 9:32 pm

Аз в тези кабели видях подготовка за късо съединение и запалване на инсталацията.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот komisar » Пон Мар 17, 2014 10:10 pm

Мисля си, че подгряване на предното стъкло си е много хубава екстра!
Спиро от филма "Два диоптъра далekогледство":- Ако някой ти каже лоша дума за Москвича, да знайш- от завист е!

Както казва баджанака - абе ти искаш да го направиш като хората, ама дорде не го побългариш - не работи!
Аватар
komisar
Баш Майстор
Баш Майстор

Следваща

Назад към Автомобилни новости