Пластмаси,полимери, залези...

Бъдещето на автомобила

Пластмаси,полимери, залези...

Мнениеот Rollins » Пет Юли 05, 2013 2:13 am

Ангренажен ремък в маслена вана:
http://www.ngfeurope.com/~/media/NGF%20Europe/Site%20Content/News/Automotive%20Design%20Europe%20Feature.ashx

Задвижващ маслената помпа:
http://www.atzonline.com/Article/12307/Timing-Belt-in-Oil-Bath-for-Oil-Pump-Drive.html

То с благи словеса започва всичко...
Аватар
Rollins
6-ти разряд
6-ти разряд

Re: Пластмаси,полимери, залези...

Мнениеот Пачо » Пет Юли 05, 2013 2:06 pm

Тъкмо се чудих тия дни кде се загуби  :drinks:

Чета брошурите за тия ремъци ...
"It is engineered as a life time belt system."
Като чуя това се сещам за скоростните кутии които бяха sealed for life ... ми не стана въпреки златния флуид по $40 за литър. Ама не стана на гърба на собсвениците.
Конструират неща които са все по-нетолерантни към обикновени житейски събития. Едно прегряване на тоя мотор и еластомерът може да го пишеш бегал според мен. Но автомобилът трябва да стане като лаптопа и таблета, при първо извън гаранционно обслужване да е по-добре да го смениш.

Гледам в другата тема ти е криво за геманската инженерна мисъл. Какво да кажат тия с поршетата, толкова механични проблеми по мотор в 21 век друга кола едва ли има, скъъъпи проблеми от такова естество, че дефектът по дизайн дето маслото "издиша" през блока поради порьозност на отливката ти се струва нещо с което би живял щастливо ако не бяха другите ядове ...
... "Всичко, що е технически оправдано, е красиво" -Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Владислав » Пет Юли 05, 2013 3:29 pm

[quote="Пачо"]
Едно прегряване на тоя мотор и еластомерът може да го пишеш бегал според мен. Но автомобилът трябва да стане като лаптопа и таблета, при първо извън гаранционно обслужване да е по-добре да го смениш.[/quote]
Бе на мен лично ако ми прегрee моторът прецакването на този ремИк ще ми е последното гайле  :biggrin:
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Нед Юли 07, 2013 5:52 pm

[quote="Владислав"]
[quote="Пачо"]
Едно прегряване на тоя мотор и еластомерът може да го пишеш бегал според мен. Но автомобилът трябва да стане като лаптопа и таблета, при първо извън гаранционно обслужване да е по-добре да го смениш.[/quote]
Бе на мен лично ако ми прегрee моторът прецакването на този ремИк ще ми е последното гайле  :biggrin:
[/quote]

E, това са размишления на изпълнителен директор  :blum3:
Скапан термостат, водна помпа, протекъл радиатор, все неща случващи се в изобилие на колите, какво прави клиентът? Сменя ги, ако главата не е изметнала - продължава. Догато му гръмне хай-тек ремъка задвижващ маслена помпа или ангренаж. Или ако ти се смахне водната помпа на бимера (хроничен проблем, и електрическите и механичните) ще смениш превантивно и ремъка, още повече ако не ти и хрумва че има такъв проблем? Не вярвам, по-скоро ще я продадеш на някой сиромах  :biggrin:
... "Всичко, що е технически оправдано, е красиво" -Королёв, Сергей Павлович
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Владислав » Нед Юли 07, 2013 7:48 pm

[quote="Пачо"]
Скапан термостат, водна помпа, протекъл радиатор, все неща случващи се в изобилие на колите, какво прави клиентът? Сменя ги, ако главата не е изметнала - продължава. Догато му гръмне хай-тек ремъка задвижващ маслена помпа или ангренаж. Или ако ти се смахне водната помпа на бимера (хроничен проблем, и електрическите и механичните) ще смениш превантивно и ремъка, още повече ако не ти и хрумва че има такъв проблем? Не вярвам, по-скоро ще я продадеш на някой сиромах  :biggrin:
[/quote]
Мисълта ми беше (поне доколкото съм виждал прегряли мотори), че в повечето случаи моторът става за скрап. Еле па на бимера. А това, че и тоя хай-тек ремък също е станал за скрап в този случай че ми е trans penem maximalis  :biggrin:
[b]Децата на задната седалка в автомобила са източници на инциденти. Инцидентите на задната седалка на автомобила са източници на деца.[b]
Аватар
Владислав
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Гжмъц » Сря Юли 10, 2013 9:12 pm

[quote="Владислав"]
[quote="Пачо"]
[/quote]
Мисълта ми беше (поне доколкото съм виждал прегряли мотори), че в повечето случаи моторът става за скрап. Еле па на бимера. А това, че и тоя хай-тек ремък също е станал за скрап в този случай че ми е trans penem maximalis  :biggrin:
[/quote]
Едно е да караш кола, ама в действителност било Беля.
Аз се отказвам от коментари, мазохизма е повсеместен!  :fokus:

Таралежът е птица упорита-
без да го ритнеш не излита !

Като чуеш тропот на копита, огледай се за кон, а не за зебра !
Аватар
Гжмъц
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Santa » Пет Авг 23, 2013 1:01 pm

Идеята за ремък в масло не е лоша.Сам по себе си, ремъкът не се скапва от работа.Скапва го озонът, който прави гумените детайли на кайма.Има го доволно много в атмосферата, а в самата кола всичко де що е електромотор и реле, е източник на озон.Наличието на влага допълнително влошава нещата.
Не вярвам да е lifetime  ресурса на тия системи. По-скоро ще е ремък с цена като на ремък и експлоатационен ресурс като на верига. Което...не е толкова зле.
NADIN TUNING TEAM :)

Дедовские способы завсегда лучше!
Аватар
Santa
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Гжмъц » Съб Авг 24, 2013 11:02 pm

[quote="Santa"]
Има го доволно много в атмосферата, а в самата кола всичко де що е електромотор и реле, е източник на озон.Наличието на влага допълнително влошава нещата.
[/quote]

:scratch: Постави ми сериозно домашно! Не се бях замислял досега!  :slap:

Таралежът е птица упорита-
без да го ритнеш не излита !

Като чуеш тропот на копита, огледай се за кон, а не за зебра !
Аватар
Гжмъц
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Santa » Нед Авг 25, 2013 2:19 am

Не познавам в детайли технологията на каучука и полимерите.Явно е лесно да се направят устойчиви на  горива, масла и т.н.
От озона спасение няма. Добавките само забавят неизбежното.
NADIN TUNING TEAM :)

Дедовские способы завсегда лучше!
Аватар
Santa
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към Автомобилни новости