Абонамент за отопляеми седалки

Бъдещето на автомобила

Абонамент за отопляеми седалки

Мнениеот prius06 » Чет Юли 21, 2022 10:37 pm

BMW започва да предлага отопляеми седалки под формата на абонамент срещу18 долара на месец - днес в Корея, утре ... кой знае.

BMW starts selling heated seat subscriptions for $18 a month
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Re: Абонамент за отопляеми седалки

Мнениеот Пачо » Чет Юли 21, 2022 11:27 pm

Дежавю, това не отпадна ли? Мисля че го бяха пробвали в щатите преди години но имаше отпор, или се бъркам с някоя мрачна фантастика.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Пет Юли 22, 2022 7:54 am

Това не го разбирам-пощальонът ще носи сутрин две кила топло?
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Пет Юли 22, 2022 4:35 pm

Пачо написа:Дежавю, това не отпадна ли? Мисля че го бяха пробвали в щатите преди години но имаше отпор, или се бъркам с някоя мрачна фантастика.

Доколкото разпрах в Щатите е отпаднало (засега) но опитите очевидно продължават.
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот prius06 » Пет Юли 22, 2022 4:36 pm

kamen написа:Това не го разбирам-пощальонът ще носи сутрин две кила топло?

Не, всичко си е инсталирано и работи, но ако не си плащаш, се изключва от компютъра и стоиш на студено.
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Пет Юли 22, 2022 10:13 pm

kamen написа:Това не го разбирам-пощальонът ще носи сутрин две кила топло?

Абе аз имам идея как може да е топла седалката.. чрез пощальона, ама ще е за кратко и или мокра или няма да мирише на хубаво.. :biggrin:
Те като ги направят хелектромобили като на оня гафон от Ю.Африка дето нон соп мятат данни от и към сървърите скоро ще го бъде! Фолсваген вече анонсират идеята за навигация по заявка. Например искаш навигация до някъде, кихаш, и оная тръгва за тоя промеждутък. Отдавна се говори и за това, как колата няма да е вече наша а реално като "под наем". Няма да има сервизни интервали, като стане нещо дават ти друга. Ти снасяш нон стоп. Или като тротинетките - не ти трябва за уикенда или цялата седмица... не плащаш и оная си седи. Ама като се види в дългосрочен план току се окаже, че си я купил тройно тая кола..
Или предвид яловите програмисти по заводите, ще се окаже поредния доходоносен бизнес. Също като фърмуерите на Американските комбайни и тряктори с програмиран стоп. Казва : имаш толкова моточаса, кихаш и викаш сервиза. Да, ама украинските и руски хакери тогава им видяха сметката и ред неците от Те-ХАС и околията се наредиха на опашка. Не са ич чукундури..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот HITMAN » Чет Юли 28, 2022 7:34 am

Те и сега половината марки имат един куп неща, които са заключени софтуерно и като изтече гаранцията познай :) рЕзко се сдобиваш с куп екстри. Имаш и опция да поръчаш колата с тази екстра и тогава си я имаш за постоянно. Просто пестят разходи за поточна линия, прави се само едно, а не 3-4 варианта. Волво и мазда бяха така с печките по едно време, всички имаха, но трябваше да се отключи софтуерно.
HITMAN
6-ти разряд
6-ти разряд

Мнениеот prius06 » Чет Юли 28, 2022 4:15 pm

HITMAN написа:Те и сега половината марки имат един куп неща, които са заключени софтуерно и като изтече гаранцията познай :) рЕзко се сдобиваш с куп екстри. Имаш и опция да поръчаш колата с тази екстра и тогава си я имаш за постоянно. Просто пестят разходи за поточна линия, прави се само едно, а не 3-4 варианта. Волво и мазда бяха така с печките по едно време, всички имаха, но трябваше да се отключи софтуерно.

Аз от бая време се правя на ударен за един рикол на Сонатата. Чисто софтуерен ъпгрейд, който според брошурите, които редовно ми изпращат, предпазвал двигателя... Как - като чуе нок сензора много шум, компютъра намалява мощността и те ти светва ламБа да отидеш на сервиз за настройка... :punish:
Аватар
prius06
Баш Майстор
Баш Майстор

Назад към Автомобилни новости