Газово Разтройтво на Цетко 3 (BRC на сутиен C3)

За всичко, което може да се оправи с чук

Re: Газово Разтройтво на Цетко 3 (BRC на сутиен C3)

Мнениеот longgo » Чет Авг 29, 2024 11:49 am

Taка е.. на старите газови с "плочка" имаше значение на как е изпарителя. Този е по-модерен първо, и второ има гарантирано (горе долу) налягане в рейката и пулсациите няма да се отразят особено.
До тук виждам някои неща, като разбира се може и да не съм прав..
Вероятно филтъра има място да бъде близо до рейката, освен ако капака не може да се затвори.. Второ - може би маркучите от инжекторите може да са една идея по-къси както и този от изпарителя до рейката.. Третото което вероятно зимата може да се появи е обдухването на изпарителя. Като гледам как е поставен при по-висока скорост и студено навън вероятно ще го охлажда повече .. Това е чиста спекулация от моя страна, но гледам на други места е монтиран на купето до колекторите...
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Чет Авг 29, 2024 3:08 pm

Днес по обедно време минах покрай сервиза на БРЦ и мярнах там едно ситроенче с такъв цвят. И човек до него, но около мен имаше коли и нямах време да погледна по-продължително. Да не си бил ти?
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Пачо » Чет Авг 29, 2024 6:26 pm

Много спретнато моторно отделение. Ще ти снимам моето Рено да видиш какво е френч инженеринг.
Аватар
Пачо
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Пет Авг 30, 2024 10:34 am

А казаха ли какво са правили?
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Сеп 02, 2024 1:32 pm

Dragonfly написа:Днес по обедно време минах покрай сервиза на БРЦ и мярнах там едно ситроенче с такъв цвят. И човек до него, но около мен имаше коли и нямах време да погледна по-продължително. Да не си бил ти?

А не, не съм бил аз...(слава богу!) :megashock:

Иначе откак взехме нашето - доста ги забелязвам такива (нашия е в дясно): :biggrin:
WhatsApp Image 2024-09-02 at 14.30.14.jpeg
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Сеп 02, 2024 1:33 pm

Пачо написа:Много спретнато моторно отделение. Ще ти снимам моето Рено да видиш какво е френч инженеринг.

:rofl:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Сеп 02, 2024 1:33 pm

kamen написа:А казаха ли какво са правили?

Естествено..., че не... :pardon:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Сеп 02, 2024 1:37 pm

longgo написа:До тук виждам някои неща, като разбира се може и да не съм прав..

Нищо не барам! :biggrin:
Аз още не мога да повярвам, че стигнах Аспровалта без да ревне за нещо! :tease:
Около 500 км след последната настройка.
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Яну 13, 2025 11:13 am

Да рапортувам - Цетко 3 се закрепи на газ - вече няколко хиляди след последната настройка. Явно някой дето може е барал. :biggrin:
При това (пу пу пу), приятно върви и приятно харчи (сравнено с Пикасото).

Е, остана да дразни:

Нивомера - започва да мига резерва след 150/170 км от пълна бутилка и така докато свърши - 370/410 км...
Емулатора за бензиномера - ако загася и веднага пак дам на контакт - пищи колата, че резервоара е празен. Оправя се като за изключи от контакт за 10+ минути.
Ще ги тормозя по-натам за тези 2 неща...
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Пон Яну 13, 2025 12:07 pm

И моят нивомер след смяна на бутилката (цяла нова сонда с нивомер за този тип бутилка) работи неадекватно. Първото диодче гасне след максимум 50 км при пълна бутилка, после пък въобще не стига до последното. Но когато наистина привършва газа (пада налягането и датчикът го отчита) започва да писука и това вече е вярно.
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Пон Яну 13, 2025 1:28 pm

Dragonfly написа:И моят нивомер след смяна на бутилката (цяла нова сонда с нивомер за този тип бутилка) работи неадекватно. Първото диодче гасне след максимум 50 км при пълна бутилка, после пък въобще не стига до последното. Но когато наистина привършва газа (пада налягането и датчикът го отчита) започва да писука и това вече е вярно.

Най-логното обяснение, че може би закача поплавъка при теб и затова не пада по-надолу. Стои си така докато свърши газа.

Като гледах на BRC софтуера (Лонго беше линкнал клипчета) - позволява калибрация процентно - т.е. при мен би било просто да се се сложи + 50% например навсякъде.

Но сега като споделих с жената че мисля да мина през BRC по някое време - вика - не, сакън никъде да не ходиш и да не барат нищо! Права е, ще я послушам :) :biggrin:
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот Dragonfly » Пон Яну 13, 2025 6:45 pm

TheSaint написа:Но сега като споделих с жената че мисля да мина през BRC по някое време - вика - не, сакън никъде да не ходиш и да не барат нищо! Права е, ще я послушам :) :biggrin:

Много е права, да знаеш. :drinks:
Газ до ламарината!
Аватар
Dragonfly
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот kamen » Пон Яну 13, 2025 7:37 pm

Правилно-не го бъзикай!Просто свикни да нулираш дневния километраж,всички газови го правят този проблем.
kamen
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот longgo » Чет Яну 16, 2025 11:30 am

Mдаа.. а сега като удариш чертата не върви добре и на бензин и на газ, вместо един проблем ще търсиш два..., отделно мъкнеш поне 50кг желязо без нужда и губиш поне от части полезен обем..
Що на С5-цата нямаш тия грижи :biggrin:
Някой по-нов с директно впръскване (то не че има читави мотори от която и да е марка де :pardon: ) няма да ти е голям разхода на бензин и няма да имаш тия простотии с тая газова..
Иначе, в идеален вариант фабрично монтирана, на течна фаза, всичко да се управлява от един компютър.. кажи речи става ама така..
А за град като София и ако имаш къде да зареждаш най-вероятно малък електромобил като предстоящият С3 ще е най-оптималният вариант а до морето да си ходиш с големия лебед..
Аватар
longgo
Баш Майстор
Баш Майстор

Мнениеот TheSaint » Вто Яну 21, 2025 2:59 pm

longgo написа:***
А за град като София и ако имаш къде да зареждаш най-вероятно малък електромобил като предстоящият С3 ще е най-оптималният вариант а до морето да си ходиш с големия лебед..

Ако имах къде да зареждам - да бих се замислил за малък електромобил, че в Софийския трафик, само това е решението.

От друга страна - с Цетко 3 можеш да мръднеш и извън София когато ти скимне, че и до морето е ОК.
Бре, идеална си ни е засега, само да видим в петък какво стана, че както си ме кефеше много последните 4-5 Ккм (7К км откак сме я взели), ревна за грешка в скоростите като свали от 1-ва на 2-ра, остана на 1-ва. Като трябваше да спра в трафика на цариградско - угасна (не натисна съединител). После отказа да запали.

След софт ресет (заключване/отключване на колата с дистанционното) - запали, угаси чека и ме закара до нас (10 км) все едно нищо не е било.

2 грешки прочетох - отворена верига и сработила термична защита на актуатора на съединителя.
Пише, че са перманенти грешки, пък си работи колата (на паркинга пред нас само я местя) и чека не свети, което е странно.

3-ма майстори имам, 3 различни менинея чух:
Единия казава, трябва само да се обучи робота, нещо се е объркала за момент...
Втория казва, четките на ел. мотора на актуатора са приключили - трябва да се смени актуатора и да се види съединителя как е.
Третия казава съединителя е приключил и натоварил актуатора, но и той предпочита да смени и него.

За съжаление, актуатора е доста цифра - 500 лв. най-малко.
На това ми обърнаха внимание майсторите още като проучвах за колата - че ще се предаде рано или късно - 70/80К км карали, тя е на 70 сега.
Аз мисля да сменя всичко и да знам, че мога да й разчитам. Само се чудя дали да си троша нервите да обучаваме 1-во.
Аватар
TheSaint
Баш Майстор
Баш Майстор

ПредишнаСледваща

Назад към Автомобилна техника