Сега съм в БГ и ми възникна мерак да продам на сестра ми дъртия Авенсис (комби, 2000г), и да взема нещо по ново. Трябваше да го направя 1-2г по-рано, за съжаление сега е най- неподходящия момент, цените са силно разочароващи, около 30% нагоре... Нейсе, едва ли ще станат по-ниски, светът отива на изуй гащи по всички направления и балонът ще гръмне...
С дизелите съм приключил, ще е бензинова, трябва да е до 2000куб/117KW (156кс), защото ще е на инвалид.
Първоначалният ми мерак беше за следващия модел Акорд 8 (след 2009), 2.0л , харесва ми, но той още по-голям от моя Акорд 7, а ще се кара от един човек предимно градско. Цените почват от 15К, за над 200К км... В живота си не съм имал коли над 180К реални, с изключение на предишния дизелов а Гледах един в Плевен, не ме спечели, не беше в добро състояние и търговеца намусен негодник...
Май се преориентирам към Сивик 9 (след 2012), бензин 1.8/142кс. Те цените пак там защото са по-нисък клас/малки, но по-нови.
Ако някой може да сподели нещо за тази серия сивици? Предпочитам седан, знам, че има, но има ли го в БГ (1.8) ?