Кочината, е един крайслер Гранд Вояджър,модел 1996, автомат(като че ли има други) , с мотор 3.3 v6, бубина в общо тяло за 6те цилиндъра и без дистрибуторна капачка. Явно компа управлява като при "нормалните" паленето. Колата е на познат, и я купи доста ефтинджос (което обяснява проблемите ѝ).
Какъв е проблема - не работи.

Имах малко време в неделя и реших да огледам на бързо, та ако ще се занимавам ще е по-насетне. Какво знам:
- в компа няма записани никави грешки (но той така или иначе е дърво)
- опитахме да я запалим, тя позавъртя, припука изкашла и.. не запали.
- няколко път на контак да чуя дали бръмка бензиновата помпа.. бръмка.
- малко бе паднал и акумулатора та поставихме зареден и нов опит. Колата запали почти нормално, за около 3-4 сек, след това взе да петляви обороти, аз подадох газ през дросела, много малко повиши глас нормално и започна да пука, пляска, рязко загуби обороти и угасна. И пак не пожела да запали от няколко завъртания.
Спрях горивото и няколко пъти завъртяхме с изваден кабел към бубината на датчика който според мен е на разпределителния вал за да проверя за сигнал. Уж подава нещо..
За сега първо искам да и премеря налягането в рейката, и дали помпата въобще може да достави бензин както трябва. Не видях поне някъде отпред да има вакуумен регулатор за рейката, защото ако той се скапе почват свинщини. От друга страна ако няма дебит помпата достатъчен, би трябвало да работи на празен ход горе долу или в ниски но да не може да се форсира.
До колкото виждам това недомислие освен, че испускателните колектори са близо до разни кабели е и с разпределенителен вал долу между блоковете и с повдигателни пръти..а е 1996та..

Та между коляновия вал и разпределителния е някаква малка верига която кой да каже дали е сменявана някога камо ли скоро.. И дали не е ужасно хлабава и мандахерцаща се..
И тъй като за 15-20мин преглед забелязах че сякаш се дави, или пали част от газовте като ще да е в някакъв режим между закъснял аванс и много гориво.. (само предположение).
Предложения са добре дошли,ако имате желание за писане..