Друго си е обаче като ти даде среден разход 5-5,5/100 и с един резервоар минаваш 1000+ км.
Но думата ми е, че прочитането на записаните в паметта грешки и откази не е и не би трябвало да е скъпа процедура. Стига разбира се да разполагат с подходящо устройство.
Но се учудвам, че не е правена диагностика, а се говори напосоки.
Съгласен съм с теб и Сава, че без диагностика е рано да се правят заключения! Обаче, как да направим, че да сме сигурни, че няма да се "раздуе" проблема?
Ами то там пък вече дизеловият мотор нито блести с икономичност, нито с прословутия си въртящ момент в широк диапазон от обороти. И въпросът "Оти ручаме жабетата" се налага просто автоматически.
Цитат на: sawaster в февруари 13, 2009, 22:37:46 Друго си е обаче като ти даде среден разход 5-5,5/100 и с един резервоар минаваш 1000+ км. Което в пари/100 км (кат му включиш всички масрафи) колко дава в сравнение с един бензинов на газ?
Ще имаш да вземаш Ама дай да не спамим темата за Фордо. Че то вечният спор дизел срещу бензин край няма. А и е по-подходящ за маса
Ще платим диагностика на едно място и ще излезнат дюзи например, после може да изкарат самата помпа(например) или запушени горивопроводи, горивен филтър и т.н.
А на дизела кво, наливаш и караш, сменяш консумативите, както се прави на всяка друга кола и така.
[ Май най-добре е да се търси по моргите.
Цитат на: sawaster в февруари 13, 2009, 23:19:24 А на дизела кво, наливаш и караш, сменяш консумативите, както се прави на всяка друга кола и така. И по някоя нафтова помпа а 2000 евро от време на време Ако си с комън рейл - дава бетер!
Те на моргите не са "фанати от гората"- вЕрвай ми!
Така е, тя нафтовата помпа консуматив я водят вече.
Напротив, ако се направи с истинска апаратура и си вземеш разпечатката, сигурен съм, че дори и Ник тук дистанционно може да ти даде насока за проблема. Защото записаните грешки са си все тези. Интерпретацията е тънкия момент. Но ако ти пише там директно "отказ на еди какво си", няма нужда и от тълкуване.
Цитат на: sawaster в февруари 13, 2009, 23:33:53 Така е, тя нафтовата помпа консуматив я водят вече. При тоя модел май не си далеч от истината